Vijesti / Školski kutak

'Lektira bez okvira'

Lektirni sajam u Osnovnoj školi Vidovec: Učenici i učitelji 'družili' se s knjigama uoči Božića

Lektirni sajam u Osnovnoj školi Vidovec: Učenici i učitelji 'družili' se s knjigama uoči Božića
Osnovna škola Vidovec

Svi sudionici učili su o lektirnim djelima na kreativan način te se dobro zabavili.

Učenici i učitelji Osnovne škole Vidovec družili su se s knjigama i uoči Božića. U holu Škole organiziran je lektirni božićni sajam u okviru projekta 'Lektira bez okvira'. Uz zvukove božićnih pjesama, svaki je zainteresirani razred trebao predstaviti jedno lektirno djelo na što kreativniji način.

Cilj je bio potaknuti na čitanje što veći broj učenika. Bilo je tu različitih igara, pikado, mlin, puzzle, bojanke, slagalice, plakati, straničnici, motivacijske poruke, lutke za lutkarsko kazalište prema lektirnom djelu, lektira iz vrećice, pizza lektira…; učenici su pripremili rebuse, pitalice, križaljke, ilustracije glavnih likova i događaja, zadatke vezane uz povezivanje događaja i likova s ilustracijama, određivanje fabularnog slijeda, a bilo je čak i poklona za točne odgovore. Svi sudionici učili su o lektirnim djelima na kreativan način te se dobro zabavili.

Najkreativniji razredi primili su zaslužene nagrade, a svi razredi koji su sudjelovali, zahvalnice. Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Ivana Mrvelj, knjižničarka, Doris Horvat, socijalna pedagoginja i Nataša Zagorec, pedagoginja Škole, odabralo je 3 najkreativnija razreda koji su motivirali najviše učenika i potaknuli ih svojim kreativnim zadacima na čitanje.

To su: 3. b razred s učiteljicom Biserkom Posavec (lektirno djelo Bijeli jelen Vladimira Nazora), 4. a razred s učiteljicom Valentinom Grđan (lektirno djelo Čudnovate zgode šegrta Hlapića Ivane Brlić-Mažuranić) te 7. b razred s učiteljicom Sanjom Biškup (lektirno djelo Voda Vladimira Nazora).

Nagrada za najkreativnije razrede je gledanje filma po izboru uz kokice. Organizatorica božićnog lektirnog sajma je profesorica Sanja Biškup, učiteljica hrvatskoga jezika.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6021

Reci što misliš!