Vijesti / Školski kutak

UČENJE I ZABAVA

VESELO U PRVOJ OSNOVNOJ U sklopu božićnog druženja održane i radionice vezane uz Erasmus projekt 'Vseživljenske veščine'

VESELO U PRVOJ OSNOVNOJ U sklopu božićnog druženja održane i radionice vezane uz Erasmus projekt 'Vseživljenske veščine'
Prva osnovna škola Varaždin

Veselo ozračje na radionicama bio je znak da su radionice uspjele da su učenici uživali, ali i ponešto nučili.

Nakon vesele priredbe odražne u utorak 17. prosinca u prostorima Prve osnovne škole Varaždin, učenici, učitelji i roditelji mogli su se upoznati s glavnim ciljevima novog dvogodišnjeg Erasmus+ KA2 projekta. Kako su glavni ciljevi ovog projekta osnažiti životne vještine, učenici i roditelji okušali su se u dvije radionice koje su za njih pripremili članovi projektnog tima. 

Tijekom radionice 'Izrada torbica za mobitele od eko kože i perli' učenici su razvijali finu motoriku i kreativnost te osnaživali vještine preciznosti i strpljivosti. Također, savladali su tehnika šivanja i našivavanja te uživali u timskom radu i uzajamnom pomaganju. U radionici je sudjelovalo tridesetak učenika i roditelja koji su zdušno navodili perle i šivali svoju tokicu.

Druga radionica pod nazivom 'Doručak za pet'  bavila se zdravom prehranom. Ciljevi ove radionice bili su naučiti pripremiti zdravi doručak na tradicionalni i suvremeni način,  shvatiti važnost pripremanja i konzumiranja jutarnjeg obroka te energije koju on daje za normalno funkcioniranje organizma tijekom dana.

bf7898d8bd7dfebb3ead84117a44ad57.jpg?v=2

Tako su se mogle probali klasične palačinke ispečene na tavi, ali i palačinke pripremljene dehidriranjem. Tu su se našli i pekmezi od šljiva, namaz badema i čokolade, bijela kava, frape, zlevka… Neki učenici su se okušali i u pečenju palačinki. Uz uživanje u degustaciju raspravljalo se i vrijednostima pojedinih namirnica te koji je doručak ukusniji, a koji zdraviji. 

Veselo ozračje na radionicama bio je znak da su radionice uspjele da su učenici uživali, ali i ponešto nučili.

8336492d60dc9a8bdb8bde38bc8037d5.jpg?v=2

ed7b4d3c0a2fb454c730279faca87159.jpg?v=2

 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6021

Reci što misliš!