Vijesti / Školski kutak

mobilnost

ERASMUS PROJEKT Učenici Srednje strukovne škole boravili u češkom gradu Piseku

ERASMUS PROJEKT Učenici Srednje strukovne škole boravili u češkom gradu Piseku
Srednja strukovna škola Varaždin

Puni dojmova, novih prijateljstava i iskustava ocijenili su ovu mobilnost kao pozitivan korak u povezivanju različitih kultura, zemalja i običaja...

U sklopu Erasmus projekta pod nazivom 'Our heritage - Where the past meets the future' (Naša baština - Gdje se prošlost susreće s budućnošću) grupa učenika Srednje strukovne škole sudjelovala je na trećem okupljanju sudionika ovog programa u češkom gradu Piseku od 6. do 12. listopada.

Pod vodstvom profesorica Gordane Hunjadi i Verice Busije učenice Marina Florjanović, Helena Kramar, Simona Posavec i učenik Fran Šumečki prezentirali su svojim kolegama iz Estonije, Nizozemske, Turske i Češke najznačajnije hrvatske izume, osobe i građevine koje su poznate diljem svijeta. Uvjerljiv nastup  uz živopisne slajdove i izlaganje na tečnom engleskom jeziku donijeli su učenicima bučni pljesak i pohvale. 

Tijekom boravka u Češkoj učenici su sudjelovali u brojnim grupnim aktivnostima, radionicama i kvizovima. U pratnji svojih čeških domaćina, učenika Srednje ekonomske škole iz Piseka, razgledali su grad, upoznali njegove kulturno-povijesne znamenosti, prekrasne šetnice uz rijeku Otavu koja dijeli Pisek na dva dijela te su se uputili zajedno sa svim timovima i nastavnicima na toranj Jarnik, radio-odašiljač, s kojeg se pruža spektakularan pogled na grad i okolicu. 

Cijela grupa je ujedno iskoristila boravak u Češkoj da u organizaciji domaćina posjeti Česky Krumlov, turistički biser na rijeci Vltavi, te glavni grad Češke, Prag, u kojem su proveli nezaboravni dan razgledavajući Praški dvorac, katedralu sv. Vida, šećući  Zlatnom ulicom i čuvenim Karlovim mostom.

Puni dojmova, novih prijateljstava i iskustava ocijenili su ovu mobilnost kao pozitivan korak u povezivanju različitih kultura, zemalja i običaja te su istaknuli važnost projekta u otklanjanju kulturoloških predrasuda i jezičnih barijera kao prepreke razumijevanju i uvažavanju među svim ljudima. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video