Vijesti / Školski kutak

Najveće školsko priznanje

OSKAR ZNANJA 2019. Čak 12 nagrada učenicima srednjih i osnovnih škola u Varaždinskoj županiji!

OSKAR ZNANJA 2019. Čak 12 nagrada učenicima srednjih i osnovnih škola u Varaždinskoj županiji!
azoo.hr

Oskar znanja je najveće priznanje i nagrada za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, te državnom natjecanju glazbe i plesa.

Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija i ove će godine državnim i međunarodnim prvacima dodijeliti Oskar znanja, najveće priznanje i nagradu za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, te državnom natjecanju glazbe i plesa.

Dodjela Oskara znanja održat će se 27. i 28. lipnja 2019. u Zagrebu.

Međunarodna natjecanja

Učenici Prve gimnazije Varaždin dobit će tri Oskara znanja, a jedan ide profesorici škole.

Ilija Srpak dobit će dva Oskara znanja za srebrnu medalju na Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi, te zlatnu medalju na Međunarodnom turniru iz astronomije i astrofizike. Marko Srpak primit će Oskar znanja za 1. mjesto na državnom natjecanju iz fizike, kao i njegova mentorica Helena Kanešić.

U području Mladi tehničari – robotika na Europskom natjecanju RoboCup u Montesilvanu Juraj Kolarić (VI. osnovna škola Varaždin) i Jakob Trstenjak (I. osnovna škola Varaždin) osvojili su prvo mjesto u kategoriji Rescue Maze pod mentorstvom Ivice Kolarića.

Juraj Kolarić učenik 7. razreda VI. osnovne škole Varaždin ukupno će dobiti čak četiri Oskara znanja za: 1. mjesto na Europskom natjecanju RoboCup Montesilvano 2018., 1. mjesto na Svjetskom natjecanje RoboCup Montreal 2018.,1. mjesto na Međunarodnom natjecanju RoboFinist Sankt Petersburg 2018. i 2.na Međunarodnom natjecanju RoboCup Austrija Open 2019.

Marin Peček (VII. Osnovna škola Varaždin) bio je u timu Jelke Hrnić na Svjetskom natjecanju u Montrealu i osvojio prvo mjesto u kategoriji Rescue Simulation.

Državna natjecanja

Marin Lazar iz OŠ Gustava Krkleca iz Maruševca dobit će Oskar znanja za osvojeno 1. mjesto na natjecanju iz njemačkog jezika (8. razred OŠ, kategorija II). Mentorica mu je bila Jasenka Vidić.

Dominik Višnjić iz Srednje strukovne škole Varaždin osvojio je prvo mjesto na natjecanju 'Izložba iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2019' kao učenik 4. razreda SŠ, smjer likovne umjetnosti i dizajna, pod voditeljstvom Dunje Dobranić.

Pjevački zbor mlađeg uzrasta 'Uršuline zvjezdice' iz Varaždina pod mentorstvom Višeslava Jaklina iz Katoličke osnovne škole Svete Uršule osvojio je prvo mjesto na natjecanju Glazbenih svečanosti hrvatske mladeži u kategoriji dječji zbog mlađeg uzrasta osnovnih škola. Oni će također dobiti Oskar znanja.

Učenici petih razreda Gabriela Krobot, David Hošnjak, Simon Krobot (Osnovna škola Vinica) i Laura Friščić (Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec) Oskar znanja dobit će za osvojeno prvo mjesto u natjecanju 'Sigurno u prometu'.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!