Vijesti / Školski kutak

Peta osnovna škola

ZNANJE I SPORT V. osnovna škola predstavila najbolje i nagrađene učenike na županijskim i državnim natjecanjima

ZNANJE I SPORT V. osnovna škola predstavila najbolje i nagrađene učenike na županijskim i državnim natjecanjima
V. osnovna škola

Tko su nagrađeni učenici s V. osnovne škole, pogledajte u nastavku.

Nakon održanih županijski i državnih natjecanja u znanju i sportu u školskoj godini 2018./2019. učenici V. osnovne škole vratili su se s velikim uspjesima.

S ponosom su ih istaknuli u holu Varaždinske Građanske garde kako bi bili uzor i motivacija ostalim učenicima i na ponos svojih roditelja.

Potvrda je to rada učitelja i učiteljica koji marljivo rade i usmjeravaju učenike ne samo na nastavi nego i ostalim aktivnostima vezanim uz nastavu tako da su u ove uspjehe učenika utkane i njihove niti znanja i vještina.

Tko su nagrađeni učenici s V. osnovne škole, pogledajte u nastavku.

Domagoj Belić

Učenik 7. a razreda osvojio je prva mjesta na županijskim natjecanjima iz biologije i kemije te time stekao pravo sudjelovanja na državnim natjecanjima.

Na Državnom natjecanju iz kemije koje se održalo u Splitu od 14. - 17. travnja 2019. u jakoj konkurenciji od 115 učenika zauzeo je odlično 7. mjesto.

Na Državnom natjecanju iz biologije koje se održalo u Podgori od 12. do 15. svibnja 2019. osvojio je zapaženo 13. mjesto.

Mentorica: Gordana Križanić

Anamarija Mrkonjić

Učenica 8. a razreda na županijskom natjecanju iz tehničke kulture u kategoriji modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina  osvojila je 1. mjesto.

Sudjelovala na Državnom natjecanju u Poreču od 25. do 28. ožujka 2019. te zauzela solidno 10. mjesto. Anamarija je sudjelovala 2017.  na državnom natjecanju u istoj kategoriji te je osvojila 9. mjesto.

Lucija Šavor

Učenica 7. a razreda na županijskom natjecanju iz tehničke kulture u kategoriji strojarske konstrukcije  osvojila je 2. mjesto te je pozvana na Državno natjecanje u Poreču od 25. do 28. ožujka 2019. i zauzela solidno 16. mjesto. Lucija je sudjelovala 2018.  na državnom natjecanju u kategoriji graditeljstvo te je osvojila 7. mjesto.

Sudjelujući u natjecanju mladih tehničara učenici već u osnovnoj školi stječu ozbiljna iskustva iz područja tehnike i tehnologije, što ih može motivirati za izbor budućega inženjerskog zvanja ili nastavak karijere u tehničkom području.

Na taj se način učenici usmjeravaju u STEM području, što se ostvaruje rukovanjem različitim strojevima, alatima i priborom, izborom i obradom materijala, sastavljanjem i programiranjem sklopovlja, pri čemu učenik/ce izrađuje tehničku tvorevinu prema zadanoj dokumentaciji.

Mentorica: Ines Brckan

Josip Slatki

Učenik je 7. a razreda V. osnovne škole Varaždin koji se ističe velikim interesom za geografiju i geografske teme.

Snažnu unutarnju motivaciju za usvajanje geografskih sadržaja i razvijanje kartografske pismenosti pretočio je u odlične rezultate osvojivši već drugu godinu za redom 1. mjesto na županijskoj razini Natjecanja iz geografije osnovnih škola Varaždinske županije.

Premda se tijekom godina susreo s različitim preprekama, one ga nisu nimalo omele na 'geografskom putu', čime je naš 'hodajući Google Maps' pokazao da nije samo pravi geografski znalac već i čvrst karakter.

U razgovoru s Josipom stoga možete saznati sve o ozljedama koje je zadobio uoči natjecanja, što misli o zbrajanju i oduzimanju kao osnovnim matematičkim operacijama te zašto mu pogled na crne kemijske izaziva stres.

Također, zanimljivo je i to da ćete Josipa rijetko uspješno uhvatiti kamerom, osim u iznimnim situacijama kada su mu misli usredotočene na nešto važnije.

Mentorica: Ivana Ivković

Teodor Belaj

Učenik 5. b razreda sudjelovao je na županijskom natjecanju iz informatike i osvojio 3. mjesto. Natjecanje se odvijalo u kategorijama Logo, Primjena algoritama, Digitalne kompetencije, Osnove informatike i Razvoj softvera.

U odnosu na prethodne godine uvedena je nova kategorija digitalne kompetencije za učenike petih i šestih razreda kojima je od školske godine informatika obavezan predmet.

Nikola Sajko

Učenik 5. b razreda sudjelovao je na županijskom natjecanju iz informatike i osvojio 2. mjesto. Natjecanje se odvijalo u kategorijama Logo, Primjena algoritama, Digitalne kompetencije, Osnove informatike i Razvoj softvera.

U odnosu na prethodne godine uvedena je nova kategorija digitalne kompetencije za učenike petih i šestih razreda kojima je od školske godine informatika obavezan predmet.

Mentor: Zdravko Lacković

Ekipa ŠSD V.OŠ Varaždin – odbojka

Tibor Kovačić, Vinko Horvatić, Patrik Brezovec, Borna Šopar,  Ivan Mihalj, Matej Roginić, Lino Mežnarić, Borna Tuk, Roko Kovačić, Borna Pahor i Dino Šestak.

Na županijskom natjecanju Školskih sportskih društava osnovnih škola u odbojci, učenici  V. osnovne škole osvojili su prvo mjesto i time se plasirali na Državno prvenstvo koje se održalo u Poreču od 25 - 27. ožujka ove godine gdje su zauzeli solidno 9. mjesto.

Košarkaška ekipa V. osnovne škole

Tibor Kovačić, Vinko Horvatić, Patrik Brezovec, Borna Šopar,  Ivan Mihalj, Matej Roginić, Lino Mežnarić, Borna Tuk i Luka Kovačićek.

Na županijskom natjecanju Školskih sportskih društava osnovnih škola u košarci, učenici  V. osnovne škole osvojili su prvo mjesto i time se plasirali na Državno prvenstvo koje se održalo u Poreču od 6. do 8. svibnja ove godine. Učenici osvajaju solidno 9. mjesto od ukupno 24  osnovne škole.

Atletika

Matej Roginić – 100m/štafeta, Karlo Keretić – 300m/štafeta, Luka Kovačićek – skok u dalj, Borna Šopar – skok u vis, Patrik Brezovec – kugla, Ivan Mihalj – vortex, Borna Tuk – štafeta, Daniel Hukić - štafeta, Tibor Kovačić – 800m

Na županijskom natjecanju osnovnih škola u atletici, učenici  V. osnovne škole osvojili su prvo mjesto i time se plasirali na Državno prvenstvo koje se održalo u Splitu od 20. do 21. 5. Od 21 osnovne škole su osvojili 9. mjesto.

Na svim natjecanjima učenici su pokazali zavidne motoričke i kognitivne sposobnosti, timski rad i određenu dozu zrelosti i snalaženja u novonastalim situacijama.

Mentorica: Lovorka Maruševec

Fran Marčec

Učenik 3. a razreda i polaznik Centra izvrsnosti . Sudjelovao je na državnom Festivalu matematike u Puli 6. svibnja 2019. U kategoriji Piko (3. i 4. razredi) sa svojom ekipom (Ivan Goričanac, Iskra Županić i Nino Petek) osvojio drugo mjesto u konkurenciji 33 ekipe.

Fran je uključen u dodatnu nastavu iz matematike u našoj školi, a redovito polazi nastavu matematike u Centru izvrsnosti svake subote ujutro dok još većina njegovih prijatelja spava.

Svaki trud se isplati, a to je Fran još jednom dokazao.

Mentorica: Sanda Rajn

Stela Kukec

Učenica 8. a razreda sudjelovala na županijskoj razini iz 'Modelarska liga' u organizaciji Društva pedagoga tehničke kulture Varaždin i osvojila 1. mjesto zajedno sa Anamarijom Mrkonjić.

Ovim uspjehom pozvane su na Državnu razinu natjecanja od 31.5. do 2.6 u Kraljevici te su zauzele zapaženi rezultat. Stela je i prijašnjih godina sudjelovala na državnim natjecanjima, a 2017. godine na Državnom natjecanju iz tehničke kulture u kategoriji maketarstvo i modelarstvo osvojila je 3. mjesto.

Mentorica: Ines Brckan

Bela Mitrović

Učenica 4. b razreda sudjelovala je na 7. Međunarodnom festivalu 'Djeca pjevaju' koje se održalo 29. ožujka 2019. u Varaždinu u dvorani Graberje. Osvojila je prvu nagradu stručnog žirija u mlađoj kategoriji (od 6 do 10 godina).

Bela je otpjevala autorsku pjesmu 'Ana i Braco' uz odličnu pratnju plesačica Ele Martak, Dragane Oršuš i Une Horvat.

Mentor: Mladen Fotak

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!