Vijesti / Školski kutak

DRŽAVNO IZ HRVATSKOG

ODLIČNI REZULTATI Melanija Štefanec, Karolina Zagoršćak i Izidora Mustak treće na državnom Natjecanju iz hrvatskoga jezika

ODLIČNI REZULTATI Melanija Štefanec, Karolina Zagoršćak i Izidora Mustak treće na državnom Natjecanju iz hrvatskoga jezika

Provjerite sve rezultate učenika iz Varaždinske županije na natjecanju koje se održalo u Tuhlju.

U Tuhlju se od 6. do 8. svibnja održalo državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika. Sudjelovala su 144 učenika koji su se natjecali u 6 kategorija. Učenici su testove pisali u Osnovnoj školi Lijepa naša.

Varaždinsku županiju predstavljali su učenici iz Osnovne škole Cestica, Osnovne škole Ante Starčević iz Lepoglave, Osnovne škole Franje Serta iz Bednje, Glazbene škole Varaždin, Prve gimnazije Varaždin i Srednje škole Ivanec.

Najbolje rezultate ostvarile su Melanija Štefanec iz Osnovne škole Ante Starčević iz Lepoglave (mentorica Branka Kuća), Karolina Zagoršćak iz Osnovne škole Franje Serta iz Bednje (mentorica Vesna Funda Štefanek) i Izidora Mustak iz Prve gimnazije (mentorica Ksenija  Mađarić). One su osvojile treća mjesta, pri čemu su Melanija Štefanec i Karolina Zagoršćak podijelile treće mjesto u kategoriji osmih razreda, dok je Izidora Mustak bila treća u kategoriji prvih razreda srednjih škola.

Među sedmim razredima natjecale su se Ana Mihin i Vlatka Đurman, obje iz Osnovne škole Cestica, te su osvojile šesto (Mihin) i sedmo mjesto (Đurman). Mentorica im je bila Maja Soldatek.

U kategoriji prvih razreda srednjih škola još su se natjecale tri učenice. Lara Jakšić (mentorica Patricija Harjač) iz Glazbene škole zauzela je 11. mjesto, dok su Marcela Čegelj i Darija Gazdek iz Prve gimnazije zauzele 14. i 15. poziciju. Mentorica im je bila Maja Mlakar.

Između učenika trećih razreda srednjih škola Valentina Kušter iz Srednje škole Ivanec (mentorica Ružica Žunar) zauzela je sedmo mjesto, dok je Marta Cesar iz Prve gimnazije Varaždin (mentorica Maja Mlakar) bila jedanaesta.

Rebeka Petković iz Prve gimnazije Varaždin zauzela je peto mjesto u konkurenciji četvrtih razreda srednje škole. Mentorica joj je bila Ksenija Mađarić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video