Vijesti / Školski kutak

ZNAMENITOSTI TOPLICA

TERENSKA NASTAVA Toplički osmaši i njihovi prijatelji iz Ljutomera obišli Varaždinske Toplice i obilježili Dan Europe

TERENSKA NASTAVA Toplički osmaši i njihovi prijatelji iz Ljutomera obišli Varaždinske Toplice i obilježili Dan Europe
Varaždinske Toplice

U sklopu projekta još početkom školske godine, toplički su osmaši odlaskom na terensku nastavu u Ljutomer obilježili, zajedno sa slovenskim učenicima, Europski dan jezika.

Osnovna škola Antuna i Ivana Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica i OŠ Ivana Cankarja iz slovenskog Ljutomera, zajedno sudjeluju u projektu Erasmus+.

U sklopu projekta još početkom školske godine, toplički su osmaši odlaskom na terensku nastavu u Ljutomer obilježili, zajedno sa slovenskim učenicima, Europski dan jezika. Tada je ujedno dogovoren ponovni susret 9. svibnja u Varaždinskim Toplicama, kako bi se obilježio Dan Europe.

- Nakon srdačnog prijema gostiju iz Ljutomera, toplički učenici kroz zanimljivo su izlaganje predstavili svoju školu, grad Varaždinske Toplice i Republiku Hrvatsku. Nakon izlaganja učenici su bili podijeljeni u tri skupine i za njih je bila organizirana radionica 'Matematičko putovanje mojim gradom' koju su pripremili učiteljica matematike Nevenka Bareta i učitelj matematike Zlatko Čmigović. Učenici su rješavajući matematičke zadatke upoznavali kulturno - povijesne znamenitosti Varaždinskih Toplica - rekla je Mara Malenica, učiteljica njemačkog jezika i voditeljica ovoga projekta u topličkoj školi.

Potom su gosti iz Slovenije sa svojim hrvatskim domaćinima prošetali Varaždinskim Toplicama uz stručno vodstvo direktorice gradske Turističke zajednice, Lane Husnjak pritom nalazeći lokalitete koje su označavali na karti tijekom radionice. 

Vidjeli su i ostale znamenitosti Toplica, a posjetili su i Zavičajni muzej Varaždinske Toplice kojim ih je provela ravnateljica Spomenka Vlahović.

Prigodno uz obilježavanje Dana Europe, ravnateljica muzeja pokazala im je mramorni reljef koji prikazuje 'Otmicu Europe', a jedan je od vrjednijih nalaza s lokaliteta 'Aquae Iasae' u Varaždinskim Toplicama. 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!