Vijesti / Školski kutak

RADIONICE

Prva osnovna škola Varaždin ugostila partnere iz Portugala, Cipra, Sicilije i Njemačke

Prva osnovna škola Varaždin ugostila partnere iz Portugala, Cipra, Sicilije i Njemačke
Prva osnovna škola Varaždin

Šesnaest učenika i jedanaest učitelja boravilo je tjedan dana u Hrvatskoj.

Prva osnovna škola Varaždin prošlog je tjedna od 5. do 11. svibnja ugostila projektne partnere iz Italije, Portugala, Njemačke i Cipra u sklopu projekta 'Innovative Schools Together'.

Šesnaest učenika i jedanaest učitelja boravilo je tjedan dana u Hrvatskoj. Posjetili su glavni grad Zagreb, nacionalni park Plitvička jezera, varaždinski Stari grad te Muzej kukaca te još mnogo toga.

U školi su sudjelovali u radionicama elementarne robotike pod vodstvom učitelja Ivice Kolarića te na likovnim radionicama pod vodstvom učiteljice Sonje Tušek Podobnik. Također su saznali sve o digitalnim alatima koje učitelji Prve osnovne škole redovito koriste u nastavi.

Digitalne alate prezentirao je naš vrijedni tim učitelja uključenih u projekt - Tamara Ređep, Tea Pavičić Zajec, Verica Šilec, Sonja Tušek Podobnik i Stella Kulaš. Naši učenici na engleskom jeziku prezentirali su svaku od partnerskih zemalja te nakon toga izradili pitanja za digitalne kvizove kojima smo kroz igru i zabavu nešto novo naučili o svakoj od partnerskih zemalja a pogotovo o našoj zemlji i kulturi, o gradu Varaždinu i našoj Prvoj osnovnoj školi.

Projektne koordinatore u gradskoj je vijećnici primila i dogradonačelnica Sandra Malenica. Projektni tim učenika u sastavu Vito Kos, Tia Hranić, Anja Amidžić, Tara Fošnar, Zana Perdedaj, Nikola Portner Pavičević, Vanessa Škorić, Tia Marija Mila, Hedi Dujmović, Tea Čilaš, Jan Zajec i Petar Drožđek ugostili su na tjedan dana svoje prijatelje iz europskih zemalja  s kojima su vrijedno odradili sve projektne aktivnosti te sklopili prijateljstvo.

Veliku ulogu u cijelom projektu imaju i roditelji naših učenika koji su uložili puno truda kako bi našim partnerima boravak u Hrvatskoj bio što ugodniji. Učenici jedva čekaju ponovni susret s prijateljima iz projekta pa nam tako slijede mobilnisti na Siciliju, u Hamburg i na Madeiru slijedeće školske godine. Veselimo se daljnjim aktivnostima i mobilnostima!

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video