Vijesti / Školski kutak

OBRAZOVANJE

ERASMUS PROJEKT U hotelu Park održana konferencija pod nazivom 'Ukrotimo kompetence 21. stoletja'

ERASMUS PROJEKT U hotelu Park održana konferencija pod nazivom 'Ukrotimo kompetence 21. stoletja'
Prva osnovna škola Varaždin

Ovim trogodišnjim projektom koji je započeo 2016. godine OŠ Bistrica b Sotli po prvi puta započinje suradnju s I. osnovnom školom Varaždin.

U srijedu, 8. svibnja, u konferencijskoj dvorani hotela Park održana je završna konferencija Erasmus projekta 'Ukrotimo kompetence 21. stoletja' čiji je nositelj Osnovna škola Bistrica ob Sotli na čelu s ravnateljem Bogomirom Marčinkovićem i kooridnatoricom projekta Vanjom Kolarek Ivačić

Ovim trogodišnjim projektom koji je započeo 2016. godine OŠ Bistrica b Sotli po prvi puta započinje suradnju s I. osnovnom školom Varaždin na čelu s ravnateljicom škole Karmen Hans - Jalšovec i školskom projektom koordinatoricom Teom Pavičić Zajec.

Tijekom realizacije projektnih aktivnosti, učitelji Osnovne škole Bistrice ob Sotli i I. OŠ Varaždin usavršili su svoje IKT kompetencije te radili na razvijanju modula obrazovanja koji podrazumijevaju korištenje novih tehnologija (tableta, pametnih ploča) kao pomoćnog nastavnog sredstva u odgojno - obrazovnom procesu. 

Na konferenciji na kojoj je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica, ravnatelji varaždinskih OŠ, projektni partneri I. OŠ Varaždin iz Cipra, Italije, Portugala i Njemačke te učitelji predstavljeni su priručnici za učitelje koji su nastali kao rezultat projekta.

Priručnici se sastoje od motivacijskog, kolaboracijskog i kreativnog modula obrazovanja koji će svakom učitelju na vrlo jednostavan i pregledan način pomoći pri osuvremenjivanju nastavnog procesa.

- Autori hrvatskog priručnika su dr.sc. Tea Pavičić Zajec i mr.sc. Tamara Ređep, dok su učitelji I. OŠ Varaždin radili na testiranju odabranih IKT alata i prijedlozima aktivnosti koji se također nalaze u priručniku. Priručnik je izdan od strane izdavačke kuće Profil Klett te će biti dostupan svim učiteljima - rekla je školska projektna koordinatorica Tea Pavičić Zajec. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video