Vijesti / Školski kutak

IMAJU CILJ

PONOVNO USPJEŠNI U varaždinskoj Trećoj osnovnoj školi prikupljeno 1600 kilograma starog papira

PONOVNO USPJEŠNI U varaždinskoj Trećoj osnovnoj školi prikupljeno 1600 kilograma starog papira
Treća osnovna škola Varaždin

U ovoj akciji najuspješnijima su se pokazali učenici 2.b razreda koji su prikupili gotovo 300 kilograma papira.

Na III. osnovnoj školi Varaždin proteklih mjeseci održavaju se akcije prikupljanja starog papira koji prodajemo u otkupnoj stanici poduzeća Univerzal d.o.o. kako bi prikupili sredstva za uređenje učione na otvorenom.

Peta akcija, koja je održana prošli tjedan, pokazala se vrlo uspješnom. Prikupljeno je ukupno 1600 kilograma starog papira i kartona. Nakon svake akcije u školi se provodi vaganje papira po razredima kako bi najuspješniji razred do kraja školske godine nagradili besplatnom kino predstavom.

U ovoj akciji najuspješnijima su se pokazali učenici 2.b razreda koji su prikupili gotovo 300 kilograma papira. Razred ima dvadesetak učenika što znači da je svaki učenik prikupio oko 15 kilograma papira. Većina učenika u školu putuje autobusom i osim starog papira mora nositi torbu s knjigama pa su učenici zaslužili sve pohvale.

Učenici su kroz protekle akcije pokazali da ne odustaju od svog cilja -  izgradnje nadstrešnice na učioni na otvorenom. Htjeli bi tamo svakodnevno održavati nastavu i učiti u prirodi. Klupe i stolovi već postoje, ali su učenici tijekom sata na otvorenom izloženi direktnom suncu.

Akcije su zato pokrenute kako bi se svi uključili da se to promijeni. Organiziraju ih učenici osmih razreda koji polaze izborni predmet Građanski odgoj i obrazovanje.

- Ova akcija je korak bliže do cilja. Pozivamo i građane koji nam žele pomoći i ujedno se riješiti svog starog papira da se jave u tajništvo škole - poručuju.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!