Vijesti / Školski kutak

OBRAZOVANJE

Održano Županijsko natjecanje iz geografije u Petoj osnovnoj školi Varaždin: Učenici su se natjecali u četiri kategorije

Održano Županijsko natjecanje iz geografije u Petoj osnovnoj školi Varaždin: Učenici su se natjecali u četiri kategorije
Peta osnovna škola Varaždin

Natjecanje je otvoreno kratkim programom dobrodošlice u školskoj sportskoj dvorani u kojem su nastupili učenici Pete osnovne škole Varaždin.

U ponedjeljak, 18. ožujka, u Petoj osnovnoj školi Varaždin tradicionalno se održalo Županijsko natjecanje iz geografije.

Natjecanje je otvoreno kratkim programom dobrodošlice u školskoj sportskoj dvorani u kojem su nastupili učenici Pete osnovne škole Varaždin. 

U uvodnom dijelu programa učenica Ida H. otpjevala je pjesmu 'I'm yours'. Nakon nje nastupio je učenik Jura M. na harmonici odsviravši skladbu 'Kauboj', dok je za kraj učenica Franka Š. otpjevala pjesmu 'Fight song'.

Također, sve prisutne učenike, mentore i članove Županijskog povjerenstva pozdravila je pedagoginja i zamjenica ravnatelja, Vesna Purgarić, te im zaželjela puno sreće i uspjeha prilikom pisanja ispita.

Učenici su se pri tome natjecali u četiri kategorije. U kategoriji petih razreda natjecanju je pristupilo 23 učenika, u kategoriji šestih razreda 20 učenika, u kategoriji sedmih razreda 24 učenika, a u kategoriji osmih razreda 18 učenika.

Drugim riječima, na natjecanju je sudjelovalo ukupno 85 učenika iz 29 osnovnih škola Varaždinske županije i Grada Varaždina.

Nakon uvida u rješenja i ručka, za učenike je organizirana dodatna aktivnost u obliku QR code igre 'Lov na Zlog Galaktosa'.

- Riječ je o igri koja, uz dobru zabavu i druženje, omogućuje učenicima proširivanje znanja o svemiru primjenom tableta i uz pomoć informacija dostupnih na internetu. Za uhvaćenog Galaktosa i uspješno izvršeni zadatak učenici su nagrađeni 'srebrnim galaktičkim ordenom' - čokoladicama - stoji u priopćenju.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


p