Vijesti / Školski kutak

OBRAZOVANJE

ERASMUS PROJEKT Prva osnovna škola Varaždin izradila društvenu edukativnu igru pod nazivom 'Nauči me igrati'

ERASMUS PROJEKT Prva osnovna škola Varaždin izradila društvenu edukativnu igru pod nazivom 'Nauči me igrati'
Prva osnovna škola Varaždin

- Budući da je cilj projekta izrada društvenih igara tematski vezanih uz povijest i geografiju svake zemlje sudionice, učenici i učitelji I. OŠ Varaždin u igri 'Angels and the Dragon' spašavaju Varaždin od požara - stoji u priopćenju.

U sklopu Erasmus+ projekta 'Nauči me igrati' Prva osnovna škola Varaždin izradila je prvu društvenu edukativnu igru koja je bila predstavljana javnosti u četvrtak, 28. veljače, ali i projektnim partnerima iz Slovenije i Španjolske. 

- Budući da je cilj projekta izrada društvenih igara tematski vezanih uz povijest i geografiju svake zemlje sudionice, učenici i učitelji I. OŠ Varaždin u igri 'Angels and the Dragon' spašavaju Varaždin od požara - stoji u priopćenju.

Igra u kojoj učenici timski rješavaju probleme i pronalaze tragove rađena je na principu 'room escape' i potpomognuta je IKT-om.

- Da bi učenici uspjeli spasiti Varaždin od potpunog uništenja u roku od 30 minuta, potrebno je dobro poznavati nastavne sadržaje iz povijesti i geografije za 7. i 8. razred OŠ, ali i nastavne sadržaje iz matematike i kemije - stoji u priopćenju.

Svi sastavni dijelovi igre ručno su rađeni i rezultat su marljivog timskog rada sljedećih učitelja: Sonje Tušek - Podobnik, Dine Zebec, Adriane Držaić, Tamare Ređer, Ivice Kolarić, Valerija Tomašković, Dušanke Narančić i Tee Pavičić Zajec.

Predstavljanju igre nazočili su: pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin, zamjenica gradonačelnika grada Varaždina Sandra Malenica, viši savjetnik iz Agencije za mobilnost i programe EU Tomislav Fresl, direktorica Turističke zajednice Jelena Toth, privremeni pročelnik Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Dražen Dretar te članovi Vijeća roditelja i Učiteljskog vijeća I. osnovne škole Varaždin. 

Osim predstavljanja i igranja igre, učenici iz Slovenije i Španjolske prošlog su se tjedna imali priliku upoznati sa povijesnim činjenicama i zanimljivostima Republike Hrvatske, razgledali su Varaždin pod vodstvom zanimljivih Varaždinskih coprnica, posjetili room escape Varaždin, grad Zagreb, dvorac Stari Grad i Trakošćan te nalazište krapinskih neandertalaca 'Hušnjakovo'.

- Za ugodan i zabavan boravak učenika iz Slovenije i Španjolske pobrinuli su se roditelji učenika Prve OŠ Varaždin koji su se pokazali kao odlični domaćini i djeci priredili nezaboravne trenutne i nova prijateljstva - stoji u priopćenju.  

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video