Vijesti / Školski kutak

NOVA NADSTRŠNICA

OD PAPIRA DO DRVA Učenici Treće osnovne škole Varaždin proveli akciju prikupljanja starog papira

OD PAPIRA DO DRVA Učenici Treće osnovne škole Varaždin proveli akciju prikupljanja starog papira
Treća osnovna škola Varaždin

Ova akcija je treća po redu ove školske godine, a organiziraju je učenici osmih razreda.

U petak, 1. veljače, uTrećoj osnovnoj školi Varaždin održana je akciju prikupljanja starog papira kojom učenici žele prikupiti sredstva za izgradnju nadstrešnice na učionici na otvorenom. 

Ova akcija je treća po redu ove školske godine, a organiziraju je učenici osmih razreda polaznici izbornog predmeta Građanski odgoj i obrazovanje u okviru projekta 'Od papira do drva' s ciljem izgradnje drvene nadstrešnice nad klupama na već postojećoj učionici na otvorenom.

- Uočili smo kako je s dolaskom toplijih mjeseci sunce izrazito jako na tom području budući da nema prirodnog zaklona, tj. visokog drveća. Učenici imaju želju za nastavom na otvorenom i cilj nam je da je mogu koristiti zaštićeni od sunca i vjetra - stoji u priopćenju.

U akciji je prikupljeno čak 1680 kilograma papira i kartona.

- Posebno nas veseli što su se uključili i roditelji naših učenika koji nam vlastitim prijevozom dovoze papir u školu i time značajno doprinose uspješnosti akcije - stoji u priopćenju. 

Razred koji je najviše skupio je 3.C: s 220 kilograma. Slijedi 1.A s prikupljenih 214 kilograma i 4.A sa prikupljenih 158 kilograma. U bliskoj konkurenciji su 4.B sa 150 i 2.A sa 142 kilograma. U višoj smjeni 5.A prikupio je 113 kilograma.

U ukupnom poretku prvo mjesto drži 3.C koji je u proteklim akcijama prikupio 334 kilograma. Slijedi 1.A s 257 i 4.B s 240 kilograma.

U višoj smjeni u proteklim akcijama najviše su prikupili učenici 5.A sa 153 kilograma, zatim 7.A s 117 i 5.B s 96 kilograma.

- Zahvaljujemo svim učenicima i roditeljima koji su sudjelovali u ovoj akciji i učenicima osmih razreda koji su pomogli u nošenju papira, vaganju i bilježenju rezultata. Posebno zahvaljujemo poduzeću Univerzal d.o.o. što su nam poslali kamion s kontejnerom i tako omogućili prijevoz ove velike količine papira do otkupne stanice. Akciju ćemo ponavljati svaki mjesec do kraja školske godine - stoji u priopćenju.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!