Vijesti / Školski kutak

NATJECANJE PUŽ

Topličanci postigli odlične razultate na šahovskom natjecanju u Ivancu

Topličanci postigli odlične razultate na šahovskom natjecanju u Ivancu
Varaždinske Toplice

Na turniru srednjih škola pobijedio je Hrvoje Hostnjak, učenik Elektrostrojarske škole...

U petak, 25. siječnja, u Srednjoj školi u Ivancu održan je treći od ukupno pet turnira četvrte sezone Pojedinačnog učeničkog županijskog prvenstva u šahu.

Nastupilo je 139 djece, od toga 78 na turniru nižih razreda, 54 na turniru viših razreda te 7 na turniru srednjih škola.

Na turniru nižih razreda pobijedio je Max Poljan iz VI. OŠ Varaždin, drugi je bio njegov školski kolega Matija Herceg, a treći Patrik Ježovita iz Lepoglave. Kod djevojčica je 1. mjesto osvojila Paula Friščić iz Ivanca, 2. je bila Mia Jurša iz Varaždinskih Toplica, a 3. Emina Cerjan iz Druškovca.

Dokaz sve jače konkurencije u šahu među učenicima osnovnih škola je podatak da, po prvi puta otkako se igra PUŽ, OŠ A. i I Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica nije osvojila nijednu medalju u konkurenciji viših razreda.

Pobijedio je Mateo Pongračić iz Petrijanca, drugi je bio Matej Friščić iz Ivanca, a treći Pavlo Kovaček iz Druškovca.

Iako nisu osvojili nijednu medalju, predstavnici OŠ A. i I. Kukuljevića iz V. Toplica ostvarili su odlične rezultate: na 4. mjestu završio je Petar Kanešić, 5. je bio Petar Križanić, 6. Mislav Matkun, 8. Leonard Pokos, a 11. Matej Modrić.

U konkureniji djevojčica sve tri medalje osvojile su učenice PŠ Druškovec. Najbolja je bila Jelena Inkret (ukupno na 9. mjestu), druga je bila njezina sestra Janja (ukupno na 12. mjestu), a treća Marta Maloić Surko (ukupno na 14. mjestu).

Na turniru srednjih škola pobijedio je Hrvoje Hostnjak, učenik Elektrostrojarske škole, Filip Križanić iz Prve gimnazije Varaždin bio je drugi, a treći Luka Hereković iz Elektrostrojarske škole.

Najbolja djevojčica bila je Silvija Sever, također učenica Elektrostrojarske škole.

Kompletni rezultati natjecanja, fotografije, ukupni poredak i prijenosi nekih partija mogu se pronaći ovdje.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video