Vijesti / Školski kutak

EKOLOŠKI PROJEKT

Učenici Prve osnovne škole iz Varaždina boravili u Ateni: Predstavili radove na temu povezanosti okoliša i tehnologije

Učenici Prve osnovne škole iz Varaždina boravili u Ateni: Predstavili radove na temu povezanosti okoliša i tehnologije
Prva osnovna škola Varaždin

Od svih aktivnosti iz Prve osnovne škole posebno ističu provođenje dana bez tehnologije koji je i u svim partnerskim zemljama imao najveću popularnost...

U partnerskoj školi Costeas Geitonas School u Ateni održana je druga aktivnost učenja, poučavanja i treninga u okviru ekološkog projekta Erasmus+KA2 'Connected with the Environment'.

Prva osnovna škola Varaždin jedna je od pet partnera uz škole iz Austrije, Slovenije, Poljske i Grčke koje sudjeluju u tom projektu koji se provodi dvije godine kroz četiri modula.  

Aktivnost je održana od 21. siječnja do 25. siječnja 2019. godine.

123fd9711c03697d9fe33e8a49129c30.jpg?v=1Prisustvovalo je šest učenika iz Prve osnovne škole Varaždin koji su radili na aktivnostima II.modula - Relationship i III.modula- Technology, a to su: Tonka Igrec, Patrik Kišićek, Ivona Suhić, Tina Milijaš, Luka Hacek i Nina Zrinski. S njima su kao voditeljice bile učiteljica Draženka Kolonić, koordinator projekta i učiteljica Stella Kulaš. 

Učenici su u Ateni vrlo uspješno prezentirali rad škole na aktivnostima drugog i trećeg modula.

Od svih aktivnosti iz Prve osnovne škole posebno ističu provođenje dana bez tehnologije koji je i u svim partnerskim zemljama imao najveću popularnost.

- Na temu tog dana snimali smo i video. Za vrijeme boravka u Ateni nastavljamo s temom  povezanosti okoliša i tehnologije, pa su učenici osim prezentacije svojih uradaka na tu temu, sudjelovali i u aktivnosti izrade loga projekta u 3D dizajnu - stoji u priopćenju.

Na kraju su sve partnerske škole izrađivale i prikazivale i svoj video o boravku u Ateni.

- Za vrijeme boravka u Ateni uz stručno vodstvo smo upoznali grad, te kulturno povijesne znamenitosti i bogatstva Atene. Osim toga, domaćini su nas odveli i na jednodnevni izlet u Mikenu, te gradić Nafplio - kažu iz Prve osnove škole.

Službeni radni jezik projekta je engleski, pa su svizajedno razvijali i usavršavali i svoje jezične kompetencije. Upoznali su se s radom škole koja je jedna od najvećih škola u Grčkoj.

Budući da su učenici boravili kod svojih grčkih domaćina, te se svakodnevno družili i sa sudionicima iz ostalih partnerskih zemalja, stečena su i nova međunarodna prijateljstva.

Posljednja aktivnost učenja, poučavanja i treninga u sklopu ovog projekta održat će se u svibnju u Austriji, za koju će se učenici pripremiti izvršavanjem zadataka na IV.modulu - Ecology. 

- Ovim putem sudionici projekta se zahvaljuju Studentskom centru Varaždin koji je donirao majice za putovanje. Sve aktivnosti u sklopu projekta financirane su iz Europskih fondova, a odobrene od strane Agencije za mobilnost i programe EU - stoji u priopćenju.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!