Vijesti / Školski kutak

MATEMATIKA I TEHNOLOGIJA

Srednja škola Ivanec se okrenula budućnosti: Profesori će poučavati matematiku pomoću virtualne tehnologije

Srednja škola Ivanec se okrenula budućnosti: Profesori će poučavati matematiku pomoću virtualne tehnologije
Grad Ivanec

Cilj projekta je poboljšati matematičke kompetencije učenika smanjenjem pasivnog učenja...

Srednja škola Ivanec počela je s provedbom novog Erasmus+ projekta 'MathReality', u kojem sudjeluje kao partner školama i institucijama iz Francuske, Belgije, Italije, Rumunjske i Cipra.

Projekt traje dvije godine, a vrijednost mu je 186.475 eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cilj projekta je poboljšati matematičke kompetencije učenika smanjenjem pasivnog učenja.

To će se postići inovativnim metodama učenja i podučavanja pomoću tehnologije virtualne stvarnosti (VR). Učenicima će se osigurati atraktivan, zabavan i učinkovit način učenja različitih tema u domeni matematike pomoću virtualnih naočala.

Nastavnicima će se omogućiti pristup novim mogućnostima za poučavanje matematike te će biti educirani za primjenu VR tehnologije u obrazovanju.

Rezultati projekta bit će: Knjižica 'VR za obrazovanje', Pedagoški priručnik 'VR za matematiku', praktični setovi za VR, VR aplikacija i nastavni scenariji koji će se prenijeti u VR aplikaciju.

Ovim projektom će se utjecati na povećanje razine znanja učenika u matematici i učiniti njihovo iskustvo učenja manje pasivnim.

Korištenje tehnologije virtualne stvarnosti (VR) sigurno će imati vrlo pozitivnu ulogu u poboljšanju općeg obrazovanja i učenja matematike.

U sklopu projekta 'MathReality' ravnateljica Srednje škole Ivanec Lidija Kozina i nastavnica matematike i fizike Marta Bregović Flegar sudjelovale su nedavno na prvom transnacionalnom sastanku partnera u Belgiji.

Iz Srednje škole Ivanec stiže još zanimljivih vijesti.

U Ljubljani je održan međunarodni simpozij ravnatelja osnovnih i srednjih škola pod nazivom Europski javni natječaji - gdje ih pronaći, kako ih realizirati.

Europski javni natječaji za dostavu prijedloga projekata od velike su važnosti za poboljšanje budućnosti nastave.

Oni su postali jedna od glavnih vodilja u razvoju obrazovanja i, u nekim slučajevima, najvažniji izvor financiranja novih projekata. Provedba takvih projekata nije rutinski posao, već onaj koji zahtijeva vještine timskog rada, vrhunsko vodstvo, veliku kreativnost i prilagodbu situaciji.

Predavači su bili i ravnatelji koji obavljaju svoj posao iznad svih standarda, a predstavnica Hrvatske bila je i ravnateljica Srednje škole Ivanec Lidija Kozina, zbog velikog iskustva i uspješnosti u pisanju i provedbi projekata financiranih iz fondova Europske unije.

O njenoj uspješnosti u projektnom menadžmentu govori činjenica da vrijednost projekata u kojima Srednja škola sudjeluje posljednje 4 godine iznosi više od 2 milijuna eura!

Na međunarodnom simpoziju L. Kozina održala je predavanje pod nazivom 'Progress by acquiring European funds' prezentirala svoja iskustva u privlačenju sredstava Europske unije u Srednjoj školi Ivanec, izazove sa kojima se susretala i utjecaj projekata na kvalitetu škole s naglaskom na promjene, uvođenje inovacija i napredak.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!