Vijesti / Školski kutak

Znanstvenik u meni!

IZNIMAN USPJEH Matija Pongračić osvojio 1. nagradu na natjecanju Zum -  Znanstvenik u meni!

IZNIMAN USPJEH Matija Pongračić osvojio 1. nagradu na natjecanju Zum -  Znanstvenik u meni!
Prva gimnazija Varaždin

U prvoj fazi natjecanja učenici su se prijavljivali na natjecanje video snimkom prezentacije odabrane teme.

Zum -  Znanstvenik u meni! je natjecanje u komunikaciji znanosti namijenjeno učenicima srednjih škola u Republici Hrvatskoj.

U prvoj fazi natjecanja učenici su se prijavljivali na natjecanje video snimkom prezentacije odabrane teme. Prijavljeno je 18 prezentacija, a stručni žiri i publika odabrali su 8 najboljih, među kojima su odabrane prezentacije i Matije, Mirte i Flore, učenika Prve gimnazije Varaždin.

Matija Pongračić (2.f), pod mentorstvom profesorice Slavice Kelemen, natjecao se s temom iz područja umjetnosti i znanosti. Radom 'Je li moj instrument dobro ugođen'  povezuje glazbu, fiziku i matematiku. Ova interesantna tema bila je izazov stoljećima i umjetnicima i znanstvenicima, pa i Matiji.

Mirta Vučetić (3.d) i Flora Lalić (3.f), pod mentorstvom profesorice Martine Vidović, odabrale su temu iz područja biologije i medicine - 'Dajte šansu antioksidansu'. Pokusom su dokazale zastupljenost antioksidansa u kurkumi, đumbiru i zelenom čaju te objasnile kako antioksidansi u začinima i čaju mogu doprinjeti zdravlju ljudskog organizma.

Odabrani finalisti pozvani su na završnicu natjecanja, koja se održala 4. siječnja u hotelu Panorama, gdje su svoje prezentacije izveli uživo – pred žirijem, publikom i ostalim natjecateljima. Oba izlaganja su kvalitetom teme i izlagačkih vještina zaslužila veliki pljesak i podršku publike, naši učenici izvrsno su izložili odabrane teme te dokazali da se znanstvenici zaista nalaze u njima.

- Baš smo ponosni na sve njih, a posebno na Matiju! Matija je svojom radom osvojio prvu nagradu na natjecanju, nagrađen je prijenosnim računalom Lenovo i evotv start paketom. Matiji i njegovoj mentorici prof. Kelemen čestitamo na postignutom uspjehu! - poručili su iz Prve gimnazije Varaždin.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!