Vijesti / Školski kutak

NOMINIRANA ZA NAGRADU 'LUKA RITZ'

PONOS ČETVRTE OSNOVNE Učenica Anamarija Višnjić impresionira izvanrednim rezultatima i trudom

PONOS ČETVRTE OSNOVNE Učenica Anamarija Višnjić impresionira izvanrednim rezultatima i trudom
Školski puls

Teško je ostati ravnodušan na toliku ambicioznost, volju i trud koje pokazuje Anamarija. No, posebno impresionira njezina skromnost.

Anamarija Višnjić je učenica 8. b razreda IV. osnovne škole u Varaždinu. Njezin se rad i trud prati još od početka školovanja, a ove je godine bila nominirana i za nagradu 'Luka Ritz', koja se dodjeljuje za promicanje tolerancije i škole bez nasilja, piše Školski puls.

Dodjela nagrade bila je krajem lipnja te, iako Anamarija nije odabrana, iznimna je čast i za same učenike, ali i za čitavu školu i sama nominacija.

Anamarijin rad i trud prepoznala je škola, ali i stručni žiri koji dodjeljuje nagradu. U to je ime IV. osnovna škola dobila novčanu nagradu na temelju koje će se i dalje raditi na promicanju tolerancije, provoditi programe i educirati osoblje.

Ponos IV. osnovne škole

Anamarijin razrednik Nenad Škerbić opisuje ju kao marljivu, skromnu, požrtvovnu i pametnu mladu djevojku koja je oduvijek impresionirala svojim izvanrednim rezultatima i trudom. Svoje je zadatke uvijek shvaćala ozbiljno.

Razrednik se prisjeća izbora za Vijeće učenika u petom razredu kada se Anamarija dobrovoljno javila i sljedeći dan došla u školu s razrađenim idejama predstavljenima na plakatu.

- Učenici to obično shvate kao samo maleni dodatni zadatak, ali Anamarija je navela konkretne ideje kako školu dodatno približiti djeci i poboljšati - kaže razrednik.

I drugi su učitelji ponosni na Anamariju. Ozbiljno pristupa svim predmetima, pomaže drugim učenicima i nije iznenađujuće da je nominirana za Nagradu 'Luka Ritz'.

Impresivna učenica brojnih interesa

Anamarija je prošla sve razrede s odličnim uspjehom. Sudjeluje u brojnim školskim i izvanškolskim aktivnostima. Ona je glavna urednica novinarske grupe i uređuje školski časopis 'Školski puls', pohađa Glazbenu školu u Varaždinu gdje uči svirati violončelo, a strane jezike dodatno usavršava u Školi stranih jezika Žiger.

Slobodno vrijeme provodi s prijateljima i mlađim sestrama kojima redovito pomaže u učenju. Svoje bi školovanje željela nastaviti u Prvoj gimnaziji Varaždin, a kasnije razmišlja o Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Teško je ostati ravnodušan na toliku ambicioznost, volju i trud koje pokazuje Anamarija.

No, posebno impresionira njezina skromnost. Svakako želi zahvaliti svojoj obitelji, prijateljima, razredniku, učiteljima i ravnateljici te kaže da su oni posebno zaslužni za njezin uspjeh.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!