Vijesti / Školski kutak

UČENIK PETE OSNOVNE

NAJČITATELJ Fran Marčec obožava knjige - posuđuje ih jednom tjedno i to po četiri naslova

NAJČITATELJ Fran Marčec obožava knjige - posuđuje ih jednom tjedno i to po četiri naslova
Peta osnovna škola

Ne sjeća se koja je bila prva knjiga koju je pročitao jer je čitati počeo rano, ali zna da je najdeblja knjiga Loš tata (David Walliams) imala 478 stranica.

Gradska knjižnica i čitaonica Metel Ožegović ove godine slavi 180 godina postojanja, a godišnjica ja svečano obilježena sredinom studenog u Dječjem odjelu proglašenjem najčitatelja.

Najčitatelj Fran Marčec učenik je 3.a razreda V. osnovne škole Varaždin. Pročitao je 171 knjigu. Fran čita već od četvrte godine života, a knjige posuđuje jednom tjedno i to po četiri naslova. Često ih pročita za dva dana pa ponekad posudi i petu knjigu koristeći sestrinu iskaznicu.

Najviše voli čitati romane Tom Gates (Liz Pichon) i Gregov dnevnik (Jeff Kinney) te je pročitao svih devet nastavaka. Ne sjeća se koja je bila prva knjiga koju je pročitao jer je čitati počeo rano, ali zna da je najdeblja knjiga Loš tata (David Walliams) imala 478 stranica.

Osim knjige Fran voli sport i trenira nogomet. Odličan je učenik i vrhunski matematičar te je polaznik Centra izvrsnosti iz matematike.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!