Vijesti / Školski kutak

TRUD I RAD

PONOS ŠKOLE Gimnastičarke Tamara Artić i Paulina Tomašković ostvaruju brojne sportske rezultate i odlične su učenice

PONOS ŠKOLE Gimnastičarke Tamara Artić i Paulina Tomašković ostvaruju brojne sportske rezultate i odlične su učenice
Treća osnovna škola Varaždin

Upoznajte učenice varaždinske Treće osnovne škole - Tamaru Artić, učenicu 8. a razreda i Paulinu Tomašković, učenicu 3. a razreda, gimnastičarke koje ostavljaju bez daha nižući brojne medalje na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Tamara Artić , učenica 8.a razreda može se osim odličnog uspjeha u školi pohvaliti i izvrsnim rezultatima u ritmičkoj gimnastici. Tamara je dugogodišnja članica Gimnastičkog kluba Vindija, a zbog svojih iznimnih rezultata članica je i Hrvatske reprezentacije. Samo ove godine osvojila je osam zlatnih medalja na međunarodnim turnirima te je trenutno najbolja hrvatska ritmičarka. Uz puno odricanja, truda i treniranja Tamara je postala prva hrvatska vježbačica koja je uspjela ući u finale na prestižnom turniru Corbeil - Essonnes održanom ove godine. 

Paulina Tomašković, učenica je 3.a razreda, a ritmičku gimnastiku je počela trenirati s 5 godina u GK Vindija. Sa 6 godina je krenula nastupati na međunarodnim natjecanjima od kojih je prvi bio Rondo Cup u Osijeku, gdje je osvojila svoju prvu medalju, u B programu, kategoriji mini. Nastupala je i na međunarodnim turnirima, poput Aura Cupa, gdje je dvije godine zaredom osvojila zlatnu medalju u B programu, Leda friendship tournament (srebro i bronca), Leda Cup (srebro), zagrebački Svibanjski turnir, gdje tri godine zaredom osvaja zlato.

Nastupom na jakom FIG Međunarodnom turniru mladih u Ljubljani 2017., gdje je bila brončana, prelazi u A program, u kojem nastupa do danas te i dalje niže uspjehe, zasad s vježbom bez rekvizita i s obručem. Uskoro će krenuti i s vježbama s vijačom i loptom. U Mariboru je tako 2017. osvojila zlato na XVIII. međunarodnom turniru, u Zadru na Sirena Cupu 2 puta je nastupila te osvojila srebro i broncu.

Najnoviju zlatnu medalju osvojila je nedavno u Ljubljani na 20. Challenge tournamentu, a veseli se nadolazećem 13. Christmas Cup-u u Zagrebu, na kojem je pretprošle godine osvojila srebro, a prošle godine zlato.

Paulina nastupa i na državnim prvenstvima. Na Završnicama kupa Hrvatske je u kategoriji mini osvojila dvije srebrne te jednu zlatnu medalju. Ove godine je kao mlađa kadetkinja u Pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Hrvatske u Puli osvojila srebro u vježbi bez rekvizita. Dosad je ukupno osvojila: 16 zlatnih, 17 srebrnih i 3 brončane medalje, a naročito joj je drag i pehar kojeg je dobila za najšarmantniju natjecateljicu cijelog turnira u Pečuhu 2017.

Iznimno je važno napomenuti da i Tamara i Paulina dnevno treniraju 4-5 sati, vikendima su najčešće na natjecanjima, a uz taj veliki trud i odricanje odlične su učenice i svo nastavno gradivo savladavaju izuzetno savjesno i marljivo. Svima predstavljaju pravi uzor.

- Jako smo ponosni na njih, od srca čestitamo na svim dosadašnjim prekrasnim uspjesima za koje vjerujemo da će i nadalje biti izvrsni - kažu iz Treće osnovne.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!