Vijesti / Školski kutak

OBLJETNICA

FOTO Učenici Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica satom povijesti obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

FOTO Učenici Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica satom povijesti obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara
Osnovna škola Antuna i Ivana Kukuljevića - Varaždinske Toplice

Prigodnom pjesmom o Vukovaru i minutom šutnje na početku programa učenici i profesori iskazali su počast Vukovaru, ali i svim žrtvama...

Već tradicionalno u topličkoj školi s tugom, ali ponosno prisjećaju se najveće žrtve Domovinskoga rata - Vukovara, ali i Škabrnje.

- Okupljanjem svih učenika i djelatnika u predvorju škole uz prigodan kulturno - umjetnički program i predavanjem uz slikokaz simbolično zahvaljujemo gradu heroju i svim žrtvama za velik doprinos u stvaranju samostalne Republike Hrvatske - stoji u priopćenju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prigodnom pjesmom o Vukovaru i minutom šutnje na početku programa učenici i profesori iskazali su počast Vukovaru, ali i svim žrtvama.

- Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara nastavili smo svečanim programom. Učiteljica Sanja Habek pripremila je učenice Novinarske skupine koje su izražajno čitale pjesmu o Vukovaru i poznatu Priču o gradu Siniše Glavaševića, ratnog izvjestitelja i pisca - javljaju iz škole.

Profesor povijesti Drago Ilić prigodnim je slikokazom podsjetio sve prisutne o tome kako je Vukovar izgledao i kako se u njemu živjelo prije rata, za vrijeme rata i kako izgleda sada.

Profesor Ilić posebno je naglasio kako Vukovar, iako je bio razoren, raseljen i ponižen, nikada neće biti zaboravljen.

- Slikama i videozapisom vratio nas je u vrijeme najtežih dana za Vukovar te istaknuo kako agresor nije prezao ni pred čim pa su i danas sjećanja i slike jedanko bolne. Na kraju profesor poziva sve učenike na sakupljanje hrane i higijenskih potrepština koje će osmaši odnijeti potrebitima prilikom posjeta Vukovaru u prosincu - stoji u priopćenju.

Iz škole poručuju kako će nastaviti tradiciju obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar jer istinu o gradu heroju treba prenositi na sljedeće generacije da se nikad ne zaboravi i ne ponovi.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video