Vijesti / Školski kutak

DJEČJE GRADSKO VIJEĆE

Petar Potočnik novi je predsjednik Dječjeg gradskog vijeća, zamjenice će mu biti Vida Huzjak i Iva Stanisavljević!

Petar Potočnik novi je predsjednik Dječjeg gradskog vijeća, zamjenice će mu biti Vida Huzjak i Iva Stanisavljević!
Zvonko Lončar

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici održana je danas Izborna sjednica Dječjeg gradskog vijeća grada Varaždina.

Varaždin ima novog predsjednika Dječjeg gradskog vijeća! Riječ je Petru Potočniku, učeniku 6. osnovne škole u Varaždinu, dok će mu zamjenice biti Vida Huzjak, iz 3. osnovne škole u Varaždinu, i Iva Stanisavljević, iz 2. osnovne škole u Varaždinu.

Odlučeno je to danas kroz transparentnu i demokratsku proceduru na Izbornoj sjednici Dječjeg gradskog vijeća grada Varaždina održanog u varaždinskoj Gradskoj vijećnici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Kandidirao sam za predsjednika Dječjeg gradskog vijeća jer sam već dugo u samome vijeću i poznajem sistem rada. Mislim da kao predsjednik mogu više pomoći djeci, nego kao vijećnik. Mislim da je prijašnje vijeće radilo jako dobro. Spomenuo sam u kandidaturi djecu s posebnim potrebama i djecu invalide i mislim da bi se njima trebalo više posvetiti jer su i oni normalni poput svi nas – rekao je po izboru novi predsjednik varaždinskog Dječjeg gradskog vijeća Petar Potočnik.

Prije početka samih izbora, dosadašnja predsjednica Dječjeg gradskog vijeća Eva Škerbić osvrnula se na rad Dječjeg gradskog vijeća u proteklom mandatu.

- Napravili smo jako puno projekata i stvarno sam ponosna na nas. Novi predsjednik se mora truditi, ima puno posla, zahtjeva puno angažmana... Kao dva najvažnija projekta iz prošlog mandata istaknula bih projekte 'Klima – da je svaka soba ima' za Opću bolnicu Varaždin i 'Vremenska kapsula kulture djece i mladih Varaždina 2018.-2068.'. - rekla je Eva Škerbić.

I ove godine 'šef protokola' bila je profesorica i koordinatorica Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma Dubravka Novak.

- Cijela ova godina bila nam je ispunjena s puno projekata. Danas smo se oprostili od Eve Škerbić koja je dvije godine bila predsjednica i to izuzetno uspješno. Nadam se da će i novi saziv Dječjeg gradskog vijeća imati nove projekte kojima bi život djece, ali i ostalih, postao još ljepši i još sigurniji – istaknula je Dubravka Novak.

Izbornoj sjednici prisustvovala je zamjenica varaždinskog gradonačelnika, tajnica Koordinacijskog odbora grad Varaždin-prijatelj djece i voditeljica varaždinskih Dječjih foruma Sandra Malenica.

- Naravno da podržavamo rad i Dječjeg gradskog vijeća i Dječjih foruma. Djeca su aktivna, oni dobro rade i jako su participativni. Što ćemo ih sad više učiti građanskim vrijednostima, to će nam u budućnosti biti bolje – rekla je Sandra Malenica.

Novo Dječje gradsko vijeće funkcionirat će u sljedećem sazivu: Nina Zrinski, Jana Jozić, Iva Stanisavljević, Glorija Grđan, Vida Huzjak, Lucija Đigunović, Dina Majcen, Barbara Lizatović, Mia Galić, Jura Mucko, Petar Potočnik, Ema PotočnikJaša Berger i Ivana Sambolec.

Plan i program rada 15. saziva Dječjeg gradskog vijeća donijet će na svojoj 1. Radnoj sjednici za dva tjedna.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!