Vijesti / Školski kutak

MLADI BICIKLISTI

FOTO Učenici Pete osnovne škole Varaždin uspješno položili ispit za vožnju bicikla

FOTO Učenici Pete osnovne škole Varaždin uspješno položili ispit za vožnju bicikla
Peta osnovna škola Varaždin

Test se sastojao od dva dijela. Prvi, teoretski, dio odnosio se na sadržaji iz područja prometnih propisa i sigurnosnih pravila, prometne kulture i prometnog odgoja i rješavao se na računalu...

Učenici Pete osnovne škole Varaždin uspješno su položili biciklistički ispit, a škola je osigurala sve tehničke uvjete za provedbu ispita što podrazumijeva poligon te informatičku učionicu.

Test se sastojao od dva dijela. Prvi, teoretski, dio odnosio se na sadržaji iz područja prometnih propisa i sigurnosnih pravila, prometne kulture i prometnog odgoja i rješavao se na računalu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za izlazak na drugi, praktični, dio ispita trebalo je prijeći prag od 70 posto.

Na poligonu su učenici pokazali da spretno i vješto upravljaju biciklom u kontroliranim uvjetima te je i u tom dijelu uvjet bio da učenik postigne minimalno 70 posto od ukupnog broja na demonstraciji i praktičnoj vožnji.

Kako se sve kretalo oko brojke 70 toliki je bio i postotak prolaznosti učenika koji su pristupili ispitu te su učenici, sretni i zadovoljni, dobili potvrde o osposobljenosti za upravljanje biciklom.

Biciklistički ispit proveli su djelatnici HAK-a i policijski službenik, a nazočile učiteljice Ivana Ivković - zadužena za teorijski dio i Ines Brckan - zadužena za praktični dio , a kao pomoć, učitelj iz informatike Zdravko Lacković, domar Dražen Šinko i spremačica Snježana Piskač.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video