Vijesti / Školski kutak

PUTOVANJE KROZ VRIJEME

VREMENSKA KAPSULA Desetogodišnji učenici V. osnovne škole poslali poruke sebi samima - pročitat će ih za 50 godina!

VREMENSKA KAPSULA Desetogodišnji učenici V. osnovne škole poslali poruke sebi samima - pročitat će ih za 50 godina!
V. osnovna škola/Nino Miščin

Osim njihovih kovertama, u kapsuli se nalaze poruke učiteljice Dubravke Novak, roditelja i ravnatelja...

U četvrtak su u dvorištu V. osnovne škole u Varaždinu bivši učenici 4.B razreda, sadašnji petaši, postavili vremensku kapsulu. Lipanjske kiše su spriječile da se ona položi u zemlju na kraju prošle školske godine.

Ideja desetogodišnjaka je bila napisati pismo šezdesetogodišnjaku. U pismima su opisi njihova života, rada, želje za svoju budućnost, kako je vide i njihovi crteži. Bit će zanimljivo ponovno se naći za 50 godina kada će oni biti šezdesetogodišnjaci, u lipnju 2068., otkopati kapsulu, vratiti se u 2018., usporediti svoje desetogodišnje želje i snove s onim što su poslali.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim njihovih, u zatvorenim se kovertama nalazi poruka učiteljice Dubravke Novak, njihovih roditelja, upućenih svakom djetetu posebno, i ravnatelja koji se pismom obratio njima, budućem ravnatelju i djelatnicima škole.

Ideja će uskoro dobiti nastavak te je predložena Dječjem forumu V. OŠ i Dječjem gradskom vijeću Varaždina koji su pokrenuli projekt 'Vremenska kapsula kulture djece i mladih 2018.-2068.'

Pozivi su upućeni vrtićima, dječjim forumima koji će ga provesti na svim varaždinskim osnovnim školama, udrugama, srednjim školama, Fakultetu organizacije i informatike, Vijeću mladih grada Varaždina i drugima.

Ideja je obilježiti 2018.godinu, Europsku godinu kulture, na način da djeca i mladi u vremenskoj kapsuli ostave sve što čini kulturu, način života, hobije, projekte i dr., svojim vršnjacima za 50 godina.

Projekt je podržao Sredešnji koordinacijski odbor grada Varaždina – prijatelja djece, a kapsula će naći svoje mjesto na jednom od javnih prostora u gradu s prikladnim natpisom 'Vremenska kapsula kulture djece i mladih 2018.-2068.'

d72bd77bea824f23b75299c7be7160a2.jpg?v=2

66e15b7f8f8f47ca84c9619c52365e71.jpg?v=2

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video