Vijesti / Školski kutak

U SAMOM VRHU

Aleksandra-Saša Božović, Ilija Srpak i Šimun Šopar nagrađeni zbog iznimnih rezultata na državnoj maturi!

Aleksandra-Saša Božović, Ilija Srpak i Šimun Šopar nagrađeni zbog iznimnih rezultata na državnoj maturi!
Igor Soban/Pixsell

Još jedno priznanje za naše vrijedne učenike, ali i Prvu gimnaziju...

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) nagradilo je i 28 maturanata i to novčanim iznosom od 2.500 kuna te posebnim priznanjima za izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2017./2018.

Za izniman rezultat iz hrvatskoga jezika, matematike i obveznoga stranog jezika na višoj, A razini, nagrađeno je 20 učenika te 8 učenika koji imaju 100 posto riješena dva ispita, a nisu među 20 najboljih po prosječnoj rješenosti obveznih ispita.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nagrade najboljim maturantima uručili su utemeljitelj Nagrade i donator, profesor na Odsjeku za fiziku na Massachusetts Institute of Technology (MIT) Marin Soljačić i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

I Varaždinska županija imala je tri predstavnika, riječ je o Aleksandri-Saši Božović, Iliji Srpaku i Šimunu Šoparu, učenicima Prve gimnazije Varaždin koji su u 20 najboljih po prosječnoj riješenosti obveznih ispita na višoj razini.

Nagradu Soljačić, u iznosu od 5.000 američkih dolara, osvojila je Iva Madunić, učenica 3. gimnazije iz Splita, koja je ostvarila najbolje rezultate na ispitima državne mature iz matematike, fizike i hrvatskoga jezika na višoj (A) razini.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video