Vijesti / Školski kutak

MIŠ - MUZEJ I ŠKOLA

NAGRADNI IZLET Učenici 3.a razreda Pete osnovne škole najviše dolazili na muzejske programe

NAGRADNI IZLET Učenici 3.a razreda Pete osnovne škole najviše dolazili na muzejske programe
GMV

Gradski muzej Varaždin organizirao je nagradni izlet za učenike III. a razreda iz Pete osnovne škole u Varaždinu, koji su u školskoj godini 2017./18. bili najaktivniji po broju dolazaka na muzejske programe.

Gradski muzej Varaždin i ove je godine nagradio prigodnim izletom učenike koji su, u okviru edukacijskog projekta MIŠ – Muzej i škola, u školskoj godini 2017./18. zabilježili najviše dolazaka na muzejske programe. U proteklome razdoblju to su bili učenici III. a razreda iz Pete osnovne škole u Varaždinu, sa svojom učiteljicom Sandrom Crnković.

Jednodnevni nagradni izlet realiziran je u utorak, 19. lipnja ove godine, a odredište su bile znamenitosti u Hrvatskome zagorju, i to muzej Dvor Veliki Tabor te etno-muzej Staro selo Kumrovec, gdje su učenici, u staroj rekonstruiranoj učionici s početka prošloga stoljeća, svladavali vještinu krasopisa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Program Gradskog muzeja Varaždin MIŠ – Muzej i škola provodi se kontinuirano već nekoliko godina, a za sve varaždinske osnovnoškolce sufinancira ga Grad Varaždin. Zahvaljujući takvoj suradnji, svi učenici imaju mogućnost besplatnog korištenja muzejskih programa, koji obuhvaćaju individualne i skupne posjete stalnim postavima i povremenim izložbama, kao i sudjelovanje u edukacijskim radionicama, igraonicama i predavanjima.

U protekloj školskoj godini u program se uključilo i još sedam srednjih škola iz Varaždina te prvi put i šest osnovnih škola iz Varaždinske županije, a kupnju iskaznice MIŠ financirali su učenici sami, i to uz simboličnu cijenu od 10,00 kuna. Školska godina 2017./18. tako je po odazivu u ovaj edukacijski program Gradskog muzeja Varaždin bila dosad najbrojnija, jer je sveukupno bilo obuhvaćeno više od 8400 učenika iz 22 škole.

S obzirom na pozitivna iskustva, program MIŠ – Muzej i škola nastavlja se i u idućoj školskoj godini, kada će Gradski muzej Varaždin (opet!) nastojati taj projekt proširiti na što više osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske županije.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video