NAGRADA ZA IZVRSNOST Iz Glazbene škole nagrađeno čak šest učenika

Dodjela nagrada za izvrsnost Rotary Club Varaždin za 2017. godinu održala se danas, 21. svibnja, u 19 sati u Velikoj dvorani Županijske palače.

Iz Glazbene škole Varaždin dolazi čak šestero dobitnika.

Dobitnici nagrada:

Pongračić Matija iz Glazbene škole Varaždin pobjednik je i laureat brojnih državnih i međunarodnih natjecanja iz područja solfeggia i teorije glazbe. U 2017. godini Matija je osvojio 7 prvih nagrada na međunarodnom natjecanju, a na svakom od tih natjecnaja osvojio je maksimalno 100 bodova te proglašen laureatom natjecanja.

Karlo Posnjak iz Glazbene škole u Varaždinu učenik je klavira u klasi magistra Danijela Ljubčića. U 2017. godini, Karlo je osvojio 3. nagradu na 3. međunarodnom natjecanju pijanista ‘Memorijal Jurica Murai’, 1. nagradu na XII. Concarso Internazionale ‘usica Insieme’ u talijanskom gradu Musile di Piave te srebrnu nagradu na 7th International Carinthian Piano Competition u Radiju od Dravi (Slovenija).

Vincek Doris iz Glazbene škole u Varaždinu učenica je flaute u klasi Melanije Gradeček. U 2017. godini osvojila je 1. nagradu na 3. međunarodnom natjecanju puhača ‘Varaždin Woodwind & Brass’ u disciplini flauta, u E kategoriji. Trenutno priprema svoj prvi recital koji će se održati 8. lipnja u Glazbneoj školi.

Matavulj Igor iz Glazbene škole Varaždin učenik je četvrtog razreda, smjer glazbenik gitarist. U 2017. godini, Igor je osvojio srebrnu nagradu na 3. Zagrebu Guitar Festu te prvu nagradu na 5. Pula Guitar Festivalu.

Tuđan Jurica iz Glazbene škole Varaždin učenik je trećeg razreda u klasi Midraga Paravinje, smjer tambure. U 2017. godini Jurica je osvojio 1. nagradu na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika ‘Sonus op. 3’ te prvu nagradu na IV. Tambura instrumental festivalu – međunarodnom natjecanju tamburaša.

Horvat Katarina iz Glazbene škole Varaždin učenica je četvrtog razreda Srednje glazbene škole u Varaždinu, u klasi Vlatke Taborsky. U 2017. godini, Katarina je osvojila 1. nagradu na 3. međunarodnom natjecanju puhača ‘Varaždin Woodwind & Brass’ u disciplini flauta. Osvojila je 1. nagradu u disciplini flauta u Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika ‘Sonus op. 3’ te je nastupila na Koncertu učenika s Varaždinskim komornim orkestrom u povodu proslave Dana škole.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije