Vijesti / Školski kutak

IVANEČKA NORIJADA 'U srednjoj je bilo deset puta bolje nego u osnovnoj'

IVANEČKA NORIJADA 'U srednjoj je bilo deset puta bolje nego u osnovnoj'

Dok se većina školaraca još bori popraviti ocjene za kraj školske godine, ivanečki su maturanti završili svoje putovanje. Ove godine u ivanečkoj je Srednjoj školi maturiralo 129 učenika, u šest razreda.

Nakon defilea ivanečkim centrom, pred ispunjene tribine sportske dvorane izašlo je šest razreda, kako bi 'norijadom' zahvalili svima i pokazali što su od njih napravile godine srednjoškolskog obrazovanja. Maturante su došli pozdraviti roditelji, rođaci, prijatelji, ostali učenici, profesori, ali i građani, koji su željeli vidjeti što su im maturanti pripremili ove godine. To je bilo sasvim dovoljno da tribine ivanečke sportske dvorane budu krcate.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

> FOTOGALERIJA I ivanečki maturanti oprostili se od srednjoškolskih klupa!

Prvo su izašli piloti i stjuardese, učenici ekonomskog smjera, a njihove kolege po ekonomiji odlučili su biti Robini Hoodovi. Golemi su pljesak pobrali maturanti trogodišnjih smjerova, stolara i instalatera, Maske, koji su blještali svojim žutim odijelima i šeširima.

Tri gimnazijska razreda izašli su kao Assassin's Creed, Pantomimičari i Egipćani i redom su svi oduševili gledatelje. Nemoguće je bilo izabrati najbolje ili najljepše, svaki je razred imao svoju ideju i svoju priču. Svaki se razred predstavio svojim plesnim programom, svaki je zahvalio svojim profesorima, ali, ono što je vrijednije, svojim su nastupima pokazali da su voljni uložiti puno truda i rada da se sa (zakonom propisanim) obrazovanjem pozdrave na predivan način, koji će pamtiti.

Jedan od maturanata koji je 'norel', je i Luka Putar, učenik 4.g3, i jedna od mladih perjanica ivanečke košarke zadnjih godina. S brojnim i grlatim gledateljstvom u ivanečkoj sportskoj dvorani oprostio se nastupom sa svojim Egipćanima.

- Ovo smo uvježbavali dva mjeseca, zapravo je i brzo prošlo. Doduše, nisam baš neki plesač - otkrio je Luka, čija je sestra, Nika Druško, Ivančanima znana kao jedna od najdarovitijih plesačica Plesnog kluba Ivančica, napravila razrednu koreografiju.

- S Nikom smo se našli 10 puta, lako nam je išlo. Prezadovoljan sam kako smo sve izveli, baš nam je bilo dobro.

Luka je (bio) gimnazijalac, a oni najčešće razmišljaju o fakultetu. No, on još o nastavku školovanja nema jasnu ideju.

- Sad mi je super, prošlo je i tih 12 godina školovanja i zbog toga sam sretan. Još nisam odlučio što ću dalje. Najradije bih samo igrao košarku, ali idem studirati, vjerojatno Kineziološki - iskreno će Luka, a na upit kako bi u jednoj rečenici opisao četiri gimnazijske godine, otvoreno je rekao:

- Deset puta bolje od osnovne škole. Puno je zabavnija, puno bolja ekipa, ali i teža, jer tu se ipak treba učiti, i to dosta, haha.

Ivanečki su maturanti i ove godine pokazali da im mašte, kreativnosti i volje ne nedostaje. A takva mladost daje nadu za sutra, da se možemo pouzdati da će se truditi stvoriti bolji svijet.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!