Maruševečka osnovna škola će imati novoopremljenu učionicu za tehničku kulturu

Svečano otvorenje novoopremljene učionice za tehničku kulturu u Osnovnoj školi Maruševec održat će se u srijedu, 30. svibnja, u Čalincu.

Učionicu za Tehničku kulturu uredila je Varaždinska županija i Obrtnička komora Varaždin i Osnovna škola ‘Gustav Krklec’ Maruševec.

Cilj opremanja učionice bio je podizanje kvalitete izvođenja nastave predmeta Tehnička kultura, ali i rano poticanje učenika za obrtništvo i poduzetništvo.

U ovom projektu učionica je opremljena alatima, strojevima i uređajima te audio-vizualnim sredstvima i inventarom u vrijednosti većoj od 125.000 kuna. Za opremu je proveden postupak javne nabave.

Nabavljen je ručni alat i pribor za obradu drveta i metala, strojevi Unimat (austrijskog proizvođača) – za sigurni rad, a koji objedinjuju funkcije piljenja, bušenja (i središnjeg i pod kutem), brušenja, tokarenja, 3D printer, prijenosno računalo te LCD televizori za prezentacije. Izvedene su nove električne instalacije te nabavljeni novi radni stolovi i stolci bez naslona, radi lakšeg mijenjanja radnog mjesta na nastavi.

Ovaj projekt samo je jedan u nizu izravnih pokazatelja skrbi i potpore Varaždinske županije, kao osnivača, obrazovanju naših učenika i stvaranju podloge za tržište rada, kao i zaustavljanju iseljavanja naših ljudi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije