Vijesti / Školski kutak

DAN OTVORENIH VRATA Beletinečka osnovna škola je mala, ali ima veliko srce

DAN OTVORENIH VRATA Beletinečka osnovna škola je mala, ali ima veliko srce
MALA ŠKOLA S VELIKIM SRCEM NA DANU OTVORENIH VRATA 3751311

Učitelji i učenici OŠ Beletinec posebnim su programom tradicionalno, 16. svibnja, roditelje i učenike razveselili s Danom otvorenih vrata.

Svi zainteresirani mogli su se upoznati s radom učitelja i učenika iz mnogih školskih područja. Nakon kratkoga programa školskoga zbora i uvodne riječi ravnateljice Nataše Fadiga, gostima, roditeljima, učiteljima i učenicima obratili su se dožupan Paljak i načelnik općine Sveti Ilija Bosilj.

Obilazeći specijalizirane učionice, mnogi okupljeni uživali su u izvođenju pokusa iz kemije i fizike te proučavanju mikrosvijeta iz biologije. Učenici su prezentirali kako se brinu o školskom akvariju s ribicama i paličnjacima. Grupa učenika je tijekom školske godine naučila kuhati i peći pa je za sve ispekla sirne štrukle.

Zanimljivo je bilo i u jezičnoj skupini predmeta gdje su se mogli pogledati mnogi nagrađeni filmovi učenika, drugačiji pogled na lektiru, a u školskoj knjižnici bila je postavljena izložba učeničkih plakata i stripova koji su nastali na satovima lektire. Da su mnogi uspješno svladali tehnologiju, pokazali su mladi robotičari i tehničari.

Veselo je bilo i na radionicama nižih razreda na kojima su se učenici i roditelji bavili kreativnim radom i napravili kartu područja obitavanja dinosaura, itd. Zanimljivim aktivnostima pridružio se i 'Planetarij' s projekcijom „Od Zemlje do svemira“ u warp formatu s pričom o povijesti istraživanja svemira, sunčevog sustava i Mliječne staze u organizaciji „Ekalte“ koji su svi gosti mogli obići.

Za sve što su pripremili učitelji i učenici potrebno je mnogo truda, ali svojom marljivošću, znanjem i pozitivnom energijom roditeljima  i gostima pokazali su kako mala škola ima veliko srce.

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci