Vijesti / Školski kutak

FOTO Aleksandra Saša Božović i Ilija Srpak proglašeni maturantima generacije

FOTO Aleksandra Saša Božović i Ilija Srpak proglašeni maturantima generacije

U Prvoj gimnaziji Varaždin danas, 1. lipnja, proglašeni su i nagrađeni najmaturanti 2018. godine.

Za maturanticu generacije ove je godine izabrana Aleksandra Saša Božović.

- Program koji Prva gimnazija Varaždin nudi učenicima je odličan, i puno sam toga naučila što će mi biti korisno i zanimljivo. Dobila sam punudu od Sveučilišta u Oxfordu za studij matematike, ali trebam još ispuniti neke uvjete, moram položiti državnu maturu. Najdraži predmeti su mi matematika, fizika i kemija, ali isto tako i hrvatski i filozofija - rekla je Saša.

Obrazovanje pomaže mladim ljudima ne samo kod zapošljavanja i studija nego da se uspješno snalaze u suvremenom i tehnološki razvijenom svijetu.

- Krajnji cilj obrazovanja trebao bi biti, osloboditi naše umove od neznanja, zabluda i onoga što je najgore, a to je nedostatak želje za znanjem. Naše obrazovanje će nam omogućiti da kritički razmišljamo i prosuđujemo - napomenula je Saša.

Za maturanta generacije izabran je Ilija Srpak, međutim Ilija se nalazi na Europskoj olimpijadi iz fizike u Rusiji pa nije mogao osobno primiti nagradu.

Ravnateljica Janja Banić maturantima je poručila da vjeruje kako će i u budućnosti ostati dobri, marljivi i pristojni mladi ljudi.

- Ako smo mi u Prvoj gimnaziji, vaši razrednici i ostali profesori barem malo doprinjeli da postanete ljudi kakvi ste danas, mi smo sretni. Ne znam hoćete li vjerovati, ali kad odlazi generacija, odlaze i nama poznata i draga lica. Svake se godine rastajemo s prekrasnim mladim ljudima u nadi kako ćemo vas ponovo susresti i pratiti vaš osobni rast. Svaka je generacija jedinstvena i neponovljiva - rekla je Banić.

Nagrađeni u ostalim kategorijama:

Najviše knjiga pročitala je Aleksandra - Saša Božović - 4. F razred.

4. B razred pročitao je najviše knjiga, a nagradu je primio predsjednik razreda.

Direktan upis na FOI ove godine pripao je Magdaleni Đud.

Nagrade učenicima za posebne zasluge: Petar Borko, Eva Josić, Ivona Jurajec, Petar Mihin, Nikola Pehnec, Goran Petrović i Lucija Spevec.

Najbolji maturanti razreda: Mirta Kauzler, Jelena Benčić, Fran Klarić, Zoran Resnik, Juraj Toplak, Ilija Srpak, Rea Novak, Inka Inkret i Tin Rogina.

Najbolja sportašica generacije: Daria Jarmić.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!