Vijesti / Školski kutak

KRŠĆANSKO KAZALIŠTE Dramska družina 'Ozana' gostovala na festivalu u Zagrebu

KRŠĆANSKO KAZALIŠTE Dramska družina 'Ozana' gostovala na festivalu u Zagrebu

U petak, 1. lipnja, svečano je otvoren 4. festival kršćanskog kazališta u prepunoj Dvorani svetog Franje na zagrebačkom Svetom Duhu. Središnja tema Festivala je Bog - snaga za život. Selektorica festivala prof. dr. sc. Sanja Nikčević je naglasila da se u većini odabranih predstava protagonisti nalaze u teškim i naoko bezizlaznim situacijama, a svoj izlaz i nadahnuće nalaze upravo u Bogu.

Drugu večer 4. Festivala kršćanskog kazališta otvorila je predstava Gospa od Svijećnice u izvedbi Dramske družine Ozana iz Visokog u režiji voditelja, dramskog pedagoga Tibora Martana. Predstava je trajala petnaest minuta te je prikazala jedan isječak iz života Službenice Božje Marice Stanković, porijeklom iz Madžareva. Naime djevojčici Marici se djeca u školi rugaju da je njezin otac običan radnik, a ona u susretu sa Svetom Obitelji shvaća da na to treba biti ponosna jer je radnik bio i sveti Josip. Djeca i mladi su predstavu lijepo i uživljeno odigrali te su dobili veliki aplauz.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Tibor Martan i njegova družina stalni su i dragi gosti Festivala kršćanskog kazališta, a njihove predstave su prepoznatljiva stila i izričaja koji proizlaze iz njihova specifičnoga načina rada u kojemu se spajaju umjetnost i pedagogija. Članovi družine vole raditi predstave o svecima i svetim ljudima jer o njima puno nauče, a proces rada na predstavi im je zanimljiv i zabavan - istaknula između ostalog Ozana Iveković iz organizacije Festivala.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci