Vijesti / Školski kutak

Aktivno Vijeće učenika u Prvoj gimnaziji, organizirali razmjenu udžbenika

Aktivno Vijeće učenika u Prvoj gimnaziji, organizirali razmjenu udžbenika

Vijeće učenika Prve gimnazije se ponovno, kao i svaki put do sad, može pohvaliti organizacijom brojnih događanja i aktivnosti tijekom protekle školske godine.

Na samom su početku organizirali razmjenu udžbenika kako bi svojim učenicima osigurali bezbrižan početak nove školske godine. Pružili su podršku i onim najmlađim učenicima prvih razreda kako bi se što brže i lakše uklopili u novu radnu sredinu, i to upravo zahvaljujući projektu 'Učenici mentori' koji se u školi provodi već dugi niz godina. Povodom Božića i Valentinova, razvrstali su i podijelili sve one prigodne poruke koje su učenici namijenili jedni drugima ubacivši ih u prethodno postavljenu kutiju.

Maškare su i ove godine na jedan dan zavladale školom, a stručni tim sastavljen od nekoliko profesora i članova Vijeća pobrinuo se da ih pravedno ocijeni i za one najkreativnije osigura simbolične nagrade, što ove godine nije bio nimalo lak zadatak.

Osim onih uobičajenih aktivnosti, kao što je između ostalog i njihov prepoznatljiv humanitarni kviz prilikom kojeg učenici mogu odmjeriti snage u znanju, ove su godine pokrenuli novu inicijativu – 'PGV pod zvijezdama'.

Cilj je oživjeti prostor dvorišta škole i u vrijeme izvan redovne nastave, i to na način da školski vrsni samostalni glazbenici i literati odaberu i izvedu pred svojim kolegama i profesorima repertoar prigodan za jedno takvo ugodno predvečernje druženje.

Susret učenika najstarijih gimnazija, održan početkom veljače, stavio je naglasak upravo na takve pozitivne, inovativne primjere pojedinih Vijeća učenika.

Uz sve to, članovi Vijeća su na zamolbu ravnateljice dali svoj doprinos i po pitanju nekih odluka značajnih za školu, čime su još jednom pokazali koliko predano i pouzdano shvaćaju svoju ulogu.

No, ono najbitnije za kvalitetnu suradnju je uspostava dobre komunikacije, što su postigli svojim prvim teambuilding-om. 12. listopada su se uputili u adrenalinski park Accredo Centar.

Poslijepodne su proveli u zabavnom druženju, sportskim aktivnostima i planiranju budućih aktivnosti. Na taj su način uspjeli povezati i zbližiti učenike različitih generacija, što je zapravo i ključno za funkcioniranje samog Vijeća učenika i svih njegovih članova.

Sve u svemu, godina iza njih je bila izrazito dinamična i produktivna. Voditeljica Vijeća, prof. Željka Pačalat, se zahvaljuje svima koji su se uključili u rad Vijeća te se nada da će se dobra praksa Vijeća nastaviti i ubuduće, kreirajući pozitivnu, ugodnu i poticajnu atmosferu za sve sadašnje, ali i buduće učenike Prve gimnazije.

Službeni predstavnici u Vijeća učeniku u školskoj godini 2017./2018. su: Eva Benjak (1.a), Ema Pofuk (1.b), Tia Brezovec (1.c), Klea Čovran (1.d), Mia Horvat (1.e), Mihael Kralj (1.f), Alisa Pevec (1.g), Marko Kralj (1.h), Filip Poštenik (2.a), Marko Sever (2.b), Ema Mašić (2.c), Pia Paska-Jaklin (2.d), Mia Sajko (2.e), Dora Mihinjač (2.f), Andrea Križanić (2.g), Ena Novak (2.h), Noa Minđek (3.a), Ana Šobak (3.b), Sara Bedeniković (3.c), Mirta Klarić (3.d), Marta Begović (3.e), Luka Ivanković (3.f), Viktor Divjak (3.g), Katarina Meštrić (3.h), Robin Kokot (3.IB),  Klara Grašić (4.a), Lucija Jambrešić (4.b), Julia van Hoek (4.c), Vida Vertuš (4.d), Leo Pešut (4.e), Tibor Jakovac (4.f), Šimun Šopar (4.g), Elena Sovar (4.h), Tin Rogina (4.IB).

Važno je napomenuti da su u radu Vijeća uz službene predstavnike jednako aktivno tijekom cijele godine sudjelovali i: Karlo Narančić (2.a), Ana Marija Kastel (2.c), Mirta Vučetić (2.d), Lovro Štefan (2.f), Iva Dolenc (3.h), Karla Grašić (4.a), Ana Vrabec (4.a), Domagoj Jurišak (4.b), Marija Vuković (4.g), Marta Barbir (4.IB) i Katarina Plantak (4.IB).

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!