Vijesti / Školski kutak

FOTO Stari grad okupirale rakete, zmajevi, avioni: 'Tehnička kultura je super!'

FOTO Stari grad okupirale rakete, zmajevi, avioni: 'Tehnička kultura je super!'

Zmajevi, baloni, lampioni, razne letjelice s daljinskim upravljanjem i ugrađenim kamerama za snimanje iz zraka, rakete, radiouređaje, roboti okupirali su ove subote, 9. lipnja, varaždinski Stari grad.

> VIDEO Učenici viničke osnovne škole napravili inovativan automobil

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na toj je lokaciji i ove godine Zajednica tehničke kulture Grada Varaždina organizirala Dan tehničke kulture.

- Već devetu godinu zaredom organiziramo taj dan, djece je pun Stari grad, što nam je itekako drago vidjeti. Mnoštvo toga može se vidjeti na jednom mjestu, djecu uistinu interesira tehnička kultura - kazao je Željko Hajdinjak, predsjednik Zajednice, dodavši da zanimanje pokazuju podjednako dečki i cure.

- U školi imamo radionice, a tehnička kultura je super! Danas smo zainteresiranima pokazivali avione koju radila djeca naše škole - istaknula je 11-godišnja Gabrijela iz varaždinske Četvrte osnovne škole, dodavši da je tehnički super i zanimljiv predmet pogotovo zbog profesora koji predaje taj predmet.

Osim aktivista zajednica tehničke kulture Grada Varaždina i Varaždinske županije sudjelovali su i aktivisti Društva pedagoga tehničke kulture Varaždin s više sekcija i vrsta aktivnosti, zatim Modelarski centar sa zrakoplovnim modelima i modelarskim automobilima, Radioamaterska udruga Sloga sa svojom opremom, Kajak kanu klub s kajacima i kanuima koje sami izrađuju, Foto klub Sloboda s predstavljanjem svojih aktivnosti.

Evo kako je bilo!

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!