Vijesti / Školski kutak

'ŠKOLA ZA 5' Predstavljanje triju srednjih škola ove subote na placu u Varaždinu

'ŠKOLA ZA 5' Predstavljanje triju srednjih škola ove subote na placu u Varaždinu

Pred mnogim je osmašima važna odluka – što upisati nakon osnovne škole? Odgovor na to pitanje pokušat će iduće subote, 16. lipnja, od 9 sati na varaždinskome placu pružiti profesori i učenici Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole, Gospodarske škole te Srednje škole 'Arboretum Opeka', koje obrazuju djecu za neke od najtraženijih zanimanja današnjice.

Subota na placu idealna je za nabavku svježih domaćih namirnica, no iduće subote posebno se pozivaju osmaši i njihovi roditelji koji još uvijek nisu donijeli konačnu odluku o budućem školovanju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Učenici smjera Prehrambeni tehničar i Tehničar nutricionist iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole provodit će određivanje indeksa tjelesne mase, pa će se posjetitelji moći direktno uključiti u demonstraciju jednog dijela programa za koji se učenici obrazuju.

Iz Gospodarske škole, kuhari će pokazati znanje pripremanja klipiča, a konobari će demonstrirati ljubaznost, točnost, brzinu i komunikativnost u posluživanju koktela. Predstavit će se i izvannastavne aktivnosti škole, UZ 'Sunce' sa svojim proizvodima koje izrađuju učenici u slobodno vrijeme.

A sve koji vole prirodu, životinje i boravak na otvorenom zanimat će više o Srednjoj školi 'Arboretum Opeka' Marčan, poznatoj po mnogo prakse i usađivanju zdravih radnih navika. Učenici i profesori ove škole demonstrirat će koje se sve vještine stječu o ovoj školi koja ove godine obilježava i svoju 60. obljetnicu.

Očekuje vas bez sumnje još jedna u nizu uzbudljivih subota na varaždinskome placu gdje udružena ponuda sezonskih domaćih namirnica, edukativnih i zabavnih sadržaja, poziva na izlazak u grad i druženje.

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!