Vijesti / Školski kutak

JUMICAR U beletinečkoj osnovnoj školi proveden program prometne kulture

JUMICAR U beletinečkoj osnovnoj školi proveden program prometne kulture
JUMICAR img20180612103432781927

U Osnovnoj školi Beletinec je 12. lipnja održan 'Program prometne kulture za najmlađe' u organizaciji Jumicara u sklopu preventivnog programa sigurnosti u cestovnom prometu. Sudjelovali su svi učenici od 2. do 4. r. škole. Njima su se pridružili i učenici 2. r. iz susjedne škole Vladimir Nazor iz Svetog Ilije. 

Program se sastojao iz dva dijela. Prvi dio je bio teorijske naravi u kojem su se učenici upoznali s osnovama sudjelovanja u prometu kao pješaci i biciklisti.

Drugi dio je bio zanimljiviji jer je bio praktične naravi. Učenici su se podijelili u tri grupe. Svaka je imala svoj zadatak. Jedna je grupa sudjelovala u vožnji autićima po prometnom poligonu gdje su trebali paziti na semafore, pješački prijelaz i pješake, prometne znakove i 'divlje životinje'. Druga grupa je prisustvovala obuci pružanja prve pomoći ozlijeđenoj osobi i saniranju ozljede gazom i zavojem. Treća se upoznala sa opremom vatrogasaca, vatrogasnim vozilom i načinima gašenja vatre.

Ovom dijelu terenske nastave priključili su se, naravno, vatrogasci DVD-a Beletinec-Krušljevec koji uvijek rado educiraju naše najmlađe. Ne smijemo zaboraviti ni naših četvero sedmaša koji su strpljivo i revno pomagali  mališanima u vožnji  poligonom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci