Vijesti / Školski kutak

111 prvogimnazijalaca na međunarodnom online natjecanju 'Best In English'

111 prvogimnazijalaca na međunarodnom online natjecanju 'Best In English'

U četvrtak, 30. studenoga, Prva gimnazija Varaždin uključila se po prvi puta u međunarodno natjecanje za srednoškolske učenike 'Best in English', koje organiziraju tri neprofitne organizacije  iz Češke: Institut rozvoje kompetenci, z.u. (Institue for Competencies Development), studentska agencija Czech-us v.o.s. te Injoy agency s.r.o.

Cilj je natjecanja u kojem sudjeluje preko 20 zemalja, potaknuti učenike na razvoj jezičnih kompetencija kroz usporedbu svojih rezultata s rezultatima svojih vršnjaka diljem svijeta. 

Učenici naše škole pokazali su veliko zanimanje za natjecanje i ukupno ih je sudjelovalo 111.

Natjecanje smo proveli u četiri prostorije: informatičke učionice 48, 80, 82 i višenamjenskoj dvorani gdje su učenici koristili tablete. Testiralo se znanje jezičnih struktura, odnosno gramatike i vokabulara te vještina čitanja i slušanja na razini B1 do C1.

Nakon što su završili test, učenici su odmah dobili povratnu informaciju o tome koliko su bodova ostvarili. S obzirom da u natjecanju sudjeluje ogroman broj učenika (prošle godine 15107), preliminarni rezultati će biti objavljeni 15. prosinca na službenoj mrežnoj stranici http://bestinenglish.org, a također će biti poslani natjecateljima na njihove email adrese. 

Konačni će rezultati biti objavljeni početkom siječnja 2018. godine. Najbolji natjecatelji ostvaruju pravo na nagrade – tečajeve engleskog jezika u Kanadi i Londonu, te sudjelovanje u različitim ljetnim kampovima (European Summer School) u Pragu

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!