Vijesti / Školski kutak

'MARLJIVI KAO PČELE' Toplička škola sudjeluje u europskom projektu

'MARLJIVI KAO PČELE' Toplička škola sudjeluje u europskom projektu
BEErasmus eTwinning projekt Pčele (Bienen) – susret učitelja u Topličkoj školi radion4agotovo762595

Osnovna škola Antuna i Ivana Kukuljevića, Varaždinske Toplice sudjeluje zajedno sa školama iz Njemačke, Austrije i Slovenije u ERASMUS eTwinning projektu Pčele (Fleiβig wie Bienen – Marljivi kao pčele). Projekt će trajati do 31. kolovoza 2020.godine, a voditeljica projekta u topličkoj školi je učiteljica njemačkog jezika Mara Malenica. Podsjetimo, topličkoj je školi za provedbu projekta odobreno 26.105,00 €.

U sklopu projekta toplička škola bila je domaćin transnacionalnog projektnog susreta učitelja iz projekta BEErasmus u Hrvatskoj od 20. do 24. studenoga 2017.

Tijekom višednevnog boravka učitelja iz Austrije, Slovenije i Njemačke u Varaždinskim Toplicama,  sudionici projekta su održali brojne radionice, odradili sastanke na kojima su isplanirali tijek provedbe projekta, izabrali slogan projekta te su upoznali brojne kulturne znamenitosti Varaždinskih Toplica, Varaždina i Zagreba.

Prvog dana su učenici topličke škole, koji uče njemački, predstavili našu domovinu na njemačkom jeziku slikokazom 'Hrvatska, moja domovina', a gosti su nas upoznali s posebnostima svojih škola. Istog su dana ujutro posjetili topličku gradonačelnicu i predstavili joj projekt, a poslijepodne su posjetili Muzej kukaca u Varaždinu u kojem su posebnu pozornost pridali pčelama. 

Radionice za učenike su održane u srijedu i četvrtak u  2., 3., i 4. razredu. U 2.  razredu su izrađivali označivače za čitanje s pčelama, a u 3. razredu su  sastavljali i upoznavali dijelove pčele. Učenici 4.razreda su bojali pčele na eko-vrećicama i razgovarali o važnosti pčela.

Sljedeći susret učitelja održat će se u Berlinu u ožujku, a susreti s učenicima u svibnju u Ljutomeru.  Toplička škola će biti domaćin posljednjeg susreta 2020. godine kojim će projekt i završiti, a  gdje će učenici kroz radionice, kvizove, slikokaze i predstavalje radnih materijala pokazati što su sve naučili o pčelama tijekom tri godine.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!