Vijesti / Školski kutak

FOTO Učenici Pete osnovne škole Varaždin: 'Grad se voli znanjem i djelima!'

FOTO Učenici Pete osnovne škole Varaždin: 'Grad se voli znanjem i djelima!'

Učenici Pete osnovne škole svake godine obilježavaju Dan grada Varaždina i blagdan zaštitnika grada Varaždina svetog Nikolu. Ove godine ugostili su varaždinskog purgera, dali nazive hodnicima, holovima, dvorani i kabinetima imenima znamenitih Varaždinaca, u učionicama ih je posjetio i darivao ih sveti Nikola, a čak 8 razrednih odjela pohodi Muzej anđela i sluša bajke.

Učenici varaždinske Pete osnovne škole pretprošle godine obilježili su Dan grada Varaždina ga projektno po razrednim odjelima i javnom prezentacijom radova istražujući njegovu povijest i zanimljivosti o njemu, vođeni idejom da se Grad voli znanjem i djelima, poštujući pretke i sve ono što su oni učinili za grad Varaždin.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prošle godine predavanje je održao ravnatelj GMV-a Miran Bojanić Morandini, a ove godine učenici su upoznali povijest Varaždina kroz povijest Varaždinske građanske čete - Purgera.

 

Interaktivno predavanje zapovjednika varaždinskih purgera Dražena Loparića održano je u jednome školskom satu za sve učenike od do četvrtog razreda, a činile su ga povijest Varaždinske građanske garde, zanimljivosti, povijesni detalji i važni datumi purgera. Susret je bio inspirirajuć i pobudio je velik interes učenike te je većina razrednih odjela nastavila riječju, slikama, glazbom i drugi sadržajima slaviti Dan Grada i učenje o njemu.

Proslava Dana Grada nastavljena je završetkom istraživanja učenika razredne nastave o znamenitim Varaždincima, a što je poslužilo za imenovanje hodnika, holova, kabineta, sportske dvorane i atrija, poput naziva ulica i trgova, njihovim imenima uz kratke biografije.

Sudjelovanjem predstavinka 'purgera' i trajnim sjećanjem na značajne Varaždince ispunili su cilj: Grad se voli znanjem i djelima.

Tijekom prijepodneva nastavu je u razredima prekinuo dolazak svetog Nikole i darivanje čokoladicama. Svi učenici razredne nastave ovh dana odlaze i u Muzej anđela, pripovjedaonicu bajki pri čemu odabiru lektirna djela.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci