Vijesti / Školski kutak

Prva gimnazija Varaždin bit će domaćin susreta najstarijih hrvatskih gimnazija

Prva gimnazija Varaždin bit će domaćin susreta najstarijih hrvatskih gimnazija
Prva gimnazija domaćin susreta najstarijih hrvatskih gimnazija program569163

Prva gimnazija Varaždin će od 1. do 2. veljače ugostiti ukupno 18 učenika iz reda Vijeća učenika i 6 djelatnika najstarijih gimnazija u Hrvatskoj. Nastavak je to projekta suradnje naših sedam škola, pa će tako dva dana u Varaždinu provesti predstavnici Prve riječke hrvatske gimnazije, Gimnazije Požega, Srednje škole Pavla Rittera Vitezovića u Senju, Gimnazije Karlovac, Gornjogradske gimnazije Zagreb i Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci. 

- Zahvaljujući inicijativi Gimnazije Karlovac koja je prošle godine realizirala svoju dugogodišnju ideju Susreta najstarijih gimnazija Hrvatske, omogućeno nam je da provedemo našu ideju Susreta Vijeća učenika koju smo predložili na Okruglom stolu održanom 28. siječnja 2017. u Gimnaziji Karlovac - rekli su iz gimnazije.

Susret Vijeća učenika zamišljen je kao dvodnevni program u sklopu kojeg će se održavati sastanci i radionice predstavnika Vijeća učenika s ciljem razmjene iskustva u radu te dogovora oko zajedničkih aktivnosti i projekata. Na taj način želi se promicati suradnja najstarijih gimnazija Hrvatske u cilju očuvanja zajedničkih ideja, te povezati učenike iz raznih dijelova Hrvatske kroz zajedničke projekte i aktivnosti.

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!