PUŽ Održan treći županijski šahovski turnir osnovnih škola, evo imena najboljih

>> 3. PUŽ u školskoj godini 2017./2018. u Šemovcu

U Osnovnoj školi Šemovec održan je, 19. siječnja, treći od ukupno pet šahovskih turnira Pojedinačnog prvenstva učenika osnovnih škola Varaždinske županije za 2017./2018. godinu.

Nastupilo je rekordnih 102 učenika i učenica, topličku školu predstavljalo je njih desetero te kao i obično postiglo izniman uspjeh. Od ukupno 6 medalja u ukupnom poretku turnira za više i niže razrede predstavnici topličke osnovne škole osvojili su 4 medalje, a uz to je i jedina predstavnica u konkurenciji djevojčica, Tina Šebrek, osvojila medalju kao treća najbolja djevojčica iz viših razreda.

Na turniru viših razreda 1. mjesto osvojio je Hrvoje Hostnjak, učenik 8.a razreda, 2. je bio Filip Križanić iz 8.b razreda, a treći Lovro Špiranec iz OŠ Vidovec. Najbolja djevojčica bila je Janja Inkret iz PŠ Druškovec (5. u ukupnom plasmanu), druga Sivija Sever također iz PŠ Druškovec (7. ukupno), a treća je bila već spomenuta Tina Šebrek (14. ukupno). Na turniru viših razreda nastupilo je 36 natjecatelja.

Na turniru nižih razreda nastupilo je rekordnih 66 učenika i učenica, a poredak je bio sljedeći: 1. mjesto osvojio je Fran Supančić iz VI. OŠ Varaždin, 2. je bio učenik topličke OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Petar Kanešić iz 4.b razreda, a 3. Petar Križanić, također iz 4.b razreda.

U posebnom poretku djevojčica najbolje tri kod nižih razreda bile su Janja Inkret iz PŠ Druškovec, Katja Žganec iz OŠ Šemovec i Laura Friščić iz OŠ Ivanec. Od topličkih učenika nastupili su još Mislav Matkun na 5. mjestu, Luka Lončarić na 7. mjestu, Vedran Ljubić na 19. mjestu, Jura Dolenec na 29. mjestu i Petar Kukec na 37. mjestu.

Detalji o turniru sa svim rezultatima i prikazom nekolicine partija dostupni su ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije