Vijesti / Školski kutak

Učenici Osnovne škole Šemovec dobili diplome za završenu školu plivanja

Učenici Osnovne škole Šemovec dobili diplome za završenu školu plivanja

Učenici trećeg razreda Osnovne škole Šemovec dobili su u petak, 9. ožujka, diplome za uspješno završenu školu plivanja koja se ovaj tjedan održavala na varaždinskim Gradskim bazenima.

Riječ je o trećoj godini zaredom kako osnovnoškolci iz Šemovca prolaze školu plivanja i time neki stječu dodatna iskustva u pravilnom izvođenju tehnika plivanja dok je za neke to značilo stjecanje osnovnih vještina plivanja.

– Djeca su obuku na bazenima prolazila pet dana po tri sata, a uključeni su bili učenici trećih razreda, 3.a i 3.b, njih 31. Naša Općina Trnovec Bartolovečki podupire nas financijski, dok su prijevoz do gradskih bazena u Varaždinu financirali roditelji. Ovo je vrlo prihvaćeno i od djece i od roditelja. Rezultati su višestruki, djeca su osposobljena za plivanje, a kada u četvrtom razredu organiziramo školu u prirodi već su spremna i za to - kazala je ravnateljica Marina Hižak.

Školu plivanja za male plivače iz Šemovca u potpunosti financira Općina Trnovec Bartolovečki iz svog proračuna.

– Već tri godine financiramo školu plivanja i za učenike u Osnovnoj školi Šemovec i za učenike u Osnovnoj školi Trnovec. Po djetetu je to 180 kuna. Zadovoljan sam što smo u mom mandatu to mogli uvesti, kao i rezultatima programa. Djeca su zadovoljna napretkom i bilo bi dobro da sva djeca po osnovnim školama znaju plivati. Projekt je dobro prihvaćen i nastavljamo dalje - najavio je načelnik Zvonko Šamec.

Nakon što su kroz školu plivanja prošli osnovnoškolci iz Šemovca, priliku da nauče ili se usavrše u plivanju dobit će i učenici iz Osnovne škole Trnovec. Škola plivanja za djecu iz Trnovca organizirat će se u tjednu nakon proljetnih praznika.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!