U TEHNOLOŠKOM PARKU Učenici V. osnovne škole na Danima otvorenih vrata

>> Učenici V. osnovne škole na danima otvorenih vrata Tehnopark Varaždin

‘Što je start-up i na koji način je povezano s poduzetništvom i što oni svi rade u Tehnološkom parku?’ Pitali su se učenici osmih razreda V. osnovne škole i saznali da je dobra ideja od čega kreće svaki start-up projekt, a Tehnološki park objedinjuje sva inovativna tehnološka start-up poduzeća na kojima poduzetnici mogu dobiti potrebnu edukaciju vezanu za specifična pravila koje vrijede u start-up svijetu.

Obilaskom Tehnološkog parka zaustavili su se učenici na radionici ‘Uvod u programiranje u Scratchu’, gdje su svladali korištenje osnovnih funkcija programiranja. Uslijedila je nagradna igra u kojoj su se okušali svi učenici, ali i učitelj fizike.

Prva tri mjesta su nagrađena, a i ostali su učenici dobili utješne nagrade. Nakon ‘napornog’ rada opustili su se uz košarku, sok i palačinke te nastavili turu u jednoj od uspješnih tvrtki koja djeluje u sklopu Tehnološkog parka koja svoje znanje izvozi po cijelom svijetu.

Bilo lijepo, zanimljivo i poučno te su učenici obogaćeni novim saznanjima i mogućnostima start-up poduzeća i ulozi Tehnoparka kao inkubacijskog centra za inovativna tehnološka start-up poduzeća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije