‘PONOS DOMOVINE’ Ekipe Srednje škole Novi Marof plasirale se na državno

U subotu 24. ožujka održano je poluzavršno natjecanje ‘Ponos domovine’ za sjeverozapadnu Hrvatsku u Drugoj gimnaziji Varaždin.

Dvije ekipe Srednje škole Novi Marof bile su najuspješnije – osvojile su 1. i 2. mjesto te su se plasirale na finalno državno natjecanje od 26. do 28. travnja u Zagrebu.

Ekipu koja je osvojila 1. mjesto čine učenici Ela Sakač (4.G), Dominik Bešenić (4.G) i Dalibor Gredelj (4.E). Ekipu koja je osvojila 2. mjesto čine učenici Ena Rabuzin (4.G), Matija Martinović (4.E) i Karlo Lacković (3.E). Mentor učenicima je profesor geografije i povijesti Dominik Benjak.

Natjecanje se sastoji od dvije eliminacijske etape, šest regionalnih poluzavršnica i finala. Na poluzavršnim natjecanjima sudjeluje po deset ekipa sastavljenih od učenika koji su bili najuspješniji nakon održana dva eliminacijska online natjecanja.

U poluzavršnim natjecanjima učenici su podijeljeni u 6 regija (5 u Hrvatskoj i Bosna i Hercegovina), a po dvije najbolje ekipe iz svake regije (ukupno 12 ekipa) ulaze u finale natjecanja koje će se održati od 26. do 28. travnja 2018. u Zagrebu.

‘Ponos domovine’ je srednjoškolsko natjecanje edukativno-sportskog karaktera usmjereno jačanju domoljublja i afirmaciji pozitivnih društvenih vrijednosti. Sastoji se od testova znanja iz hrvatske povijesti (posebice Domovinskog rata i novije povijesti), geografije Hrvatske, opće kulture, književnosti i umjetnosti te gospodarstva Hrvatske.

U poluzavršnim natjecanjima i u finalu natjecanje dobiva i sportski karakter jer se dio bodova dobiva na temelju sportskih vještina (sprint, skok u dalj, bacanje medicinke, vojni poligon i slično). Za finale su važne i prezentacijske vještine jer učenici izrađuju i prezentiraju određeni projektni zadatak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije