EKO PROJEKT Učenici Prve osnovne škole boravili u Poljskoj

Erasmus+ KA2 ‘Connected with the Environment’ ekološki je projekt koji Prva osnovna škola Varaždin od početka ove školske godine provodi zajedno s Poljskom, Slovenijom, Grčkom i Austrijom. Projekt traje ukupno dvije godine i realizirat će se kroz četiri različita modula. Ukupna vrijednost projekta je 114.285 eura, a vrijednost bespovratnih sredstava za školu je 25.270 eura.

Prema vremeniku projekta nakon završetka I. modula održana je prva aktivnost učenja, poučavanja i treninga u Medzynarodowa Szkoli Podstawowa ‘Paderewski’, u Lublinu u Poljskoj koja je nositelj projekta.

Mobilnost je realizirana od 18. ožujka do 24. ožujka, a prisustvovalo je šest učenika iz Prve osnovne škole koji su radili na I. modulu ‘History and Culture’ – Tonka Igrec, Patrik Kišićek, Ivona Suhić, Tina Milijaš, Luka Hacek i Nola Ladić, a s njima su kao voditelji bile učiteljica Draženka Kolonić kao koordinator projekta te učiteljica Sonja Tušek-Podobnik.

Učenici su predstavili aktivnosti koje su radili kroz I. modul te sudjelovali u dramatizaciji legendi iz različitih zemalja. Također su predstavili i legende o Varaždinu. Naglasak aktivnosti bio je na izradi loga cijelog projekta koji je odabran za službeni logo, te na izradi video uratka o prošlosti škole. Posebno zadovoljstvo bio je intervju s umirovljenom učiteljicom Trpeza Đurđom.

Uz sve to, izrađivali su i svoje obiteljsko stablo u digitalnom obliku, pisali o važnosti našeg grada u određenom povijesnom periodu, te se upoznavali s kulturnim događajima u gradovima koji sudjeluju u projektu.

Za vrijeme boravka u Lublinu uz stručno vodstvo su upoznali grad, a domaćini su ih odveli i na jednodnevni izlet u Zamošć i Kazimierz Dolny, mjesta bogata povijesnim ostacima.

Uz aktivnosti učenja, učenici su razvijali i svoje jezične kompetencije jer se komuniciralo na engleskom jeziku, a stekli su i brojna međunarodna prijateljstva.

Aktivnosti projekta nastavljaju se s II. modulom, a početkom srpnja bit će domaćini drugog projektnog sastanka koordinatora i timova iz zemalja koje sudjeluju u projektu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije