Vijesti / Školski kutak

Estella Veronica Grubač iz Osnovne škole Ivanec državna prvakinja iz njemačkog

Estella Veronica Grubač iz Osnovne škole Ivanec državna prvakinja iz njemačkog

Od 26. do 28. ožujka 2018. godine se u Vidovcu i Varaždinu održavalo Državno natjecanje iz njemačkoga jezika u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.

Iz Osnovne škole Ivanec sudjelovalo je u jednoj kategoriji čak četiri učenice osmih razreda: Maja Bregović, Estella Veronica Grubač, Rene NeubergJagetić i Katarina Strugar. Njihova mentorica je Ivana Matić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Učenice su se na natjecanje državne razine plasirale nakon izvrsnih rezultata na županijskom natjecanju.

Tada je županijska prvakinja bila Estella Veronica Grubač, na visokom drugom mjestu Maja Bregović, dok su treće mjesto dijele dvije učenice, Rene Neuberg - Jagetić i Katarina Strugar.

Državno natjecanje iz njemačkoga jezika trajalo je dva dana. Prvog dana natjecanja učenici su najprije pisali sastavak na određenu temu.

Nakon pisanog uratka slijedio je drugi dio natjecanja koji je ispitivao njihovo slušanje s razumijevanjem, a potom je slijedio test čitanja s razumijevanjem.

U drugom dijelu dana došli su privremeni rezultati pod njihovim šiframa i privremenim poretkom. Idućeg dana slijedio je treći dio natjecanja - usmena komunikacija. Učenici su pojedinačno razgovarali s ispitnom komisijom od tri člana pri čemu je jedan od člana bio izvorni govornih njemačkoga jezika.

Teme su izvlačili na papirićima i komunicirali s komisijom na njemačkome jeziku. Nakon sva tri dijela natjecanja zbrojili su se bodovi i objavili svim sudionicima.

Učenice ivanečke Osnovne škole ostvarile su nazapamćen uspjeh za svoju školu, svoj grad i ovo natjecanje. Sve četiri učenice našle su se na prvih 5 mjesta u državi.

Peta najbolja učenica njemačkoga jezika u državi je Maja Bregović. Četvrta najbolja učenica u državi iz poznavanja njemačkoga jezika je Katarina Strugar. Viceprvakinja države u poznavanju njemačkoga jezika je Rene Neuberg-Jagetić.

Državna prvakinja iz Njemačkoga jezika je Estella Veronica Grubač. Svih pet učenica dobilo je ogroman pljesak i pohvale od svih članova Komisije za sve radove koje su imale ovog cijelog natjecanja.

- Komisiju se posebno dojmio njihov usmeni dio gdje su pokazale svu svoju kreativnost, maštovitost, ali i besprijekorno poznavanje njemačkoga jezika. Osim pohvala, nova državna prvakinja, Estella Veronika dobila je i stipendiju za sudjelovanje na „Internationale Deutscholympiade 2018“ u Freiburgu, Njemačka, što je najveće međunarodno natjecanje iz njemačkoga jezika - stoji u priopćenju.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!