Vijesti / Školski kutak

Učiteljice topličke škole na BEErasmus projektnom sastanku učitelja u Berlinu

Učiteljice topličke škole na BEErasmus projektnom sastanku učitelja u Berlinu
Učiteljice topličke škole na BEErasmus projektnom sastanku učitelja u Berlinu 12klasse883730

Učiteljice topličke škole Mara Malenica i Martina Kuček, koje sudjeluju u  Erasmus projektu Bienen (BEErasmus), bile su od 19. do 23. ožujka 2018. godine u Berlinu na transnacionalnom projektnom sastanku učitelja.

Na sastanku su voditelji planirali daljnje aktivnosti projekta i mobilnosti učenika u projektu, upoznali se s učiteljima suradnicima iz škole Klosterfelde i pogledali znamenitosti Berlina uz vođenje domaćina. Također, prisustvovali su nastavi u školi i upoznali metode rada i funkcioniranje škole.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Isplanirali su aktivnosti za Sloveniju, Ljutomer, kamo idu u svibnju s učenicima gdje će se provoditi radionice o pčelama. Osim sudjelovanja u radionicama,  učenici će s voditeljima projekta upoznati znamenitosti ljutomerskoga kraja, družiti se, igrati i zabavljati. Nakon Ljutomera sudionici projekta će u rujnu ići u  Graz- Seiersberg u Austriju.

U srijedu su posjetili i Niederfinowu gdje se nalazi jedna od najvećih ustava za podizanje i spuštanje brodova. Ustava kao veliki lift  podiže i spušta brodove 36 metara iz Odra - Havel kanala u rijeku Odru i obrnuto. Nalazi se na važnom brodskom putu od istoka prema zapadu.

Sve isplanirane aktivnosti usmjerene su prema uočavanju važnosti pčela za ljude, njihovoj zaštiti od izumiranja, važnosti zdrave prehrane u koju je uključeno konzumiranje meda i proizvoda od meda koje svakodnevno upotrebljavamo.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!