Učenice Treće osnovne sudjelovale na 5. smotri projekata iz građanskog odgoja

Učenice osmih razreda Treće osnovne škole Varaždin, koje pohađaju izborni predmet građanskog odgoja i obrazovanja sudjelovale su na 5. međužupanijskoj smotri projekata iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja Međimurske i Varaždinske županije za osnovne i srednje i škole koja je održana 9. travnja u Čakovcu.

Na smotri su sudjelovale škole čiji učenici u okviru građanskog odgoja i obrazovanja odabiru problem u lokalnoj zajednici te nastoje pokrenuti njegovo rješavanje.

Naša škola od šk. god. 2015./2016. provodi Eksperimentalni program građanskog odgoja i obrazovanja u vidu izbornog predmeta za učenike osmih razreda.

Zadatak učenika obuhvaćenih programom je stečena znanja iz područja ljudskih prava i aktivnog građanstva pokazati u praksi i unaprijediti lokalnu zajednicu.

Ove godine bavimo se volontiranjem pa su učenice 8.a razreda na smotri projekata predstavljale projekt Aktivni u zajednici koji je nastao temeljem suradnje s varaždinskom udrugom ‘Uz tebe sam’ koja pomaže djeci s poteškoćama u učenju i razvoju.

Učenice 8.a razreda volontiraju u udruzi, s djecom provode aktivnosti vezane uz pomoć u učenju, igraju se i druže.

Htjeli bismo i druge potaknuti da kroz volontiranje ili dobrovoljne priloge pomognu rad udruge pa ćemo u svibnju organizirati kreativne radionice za učenike i prezentirati radove na gradskom trgu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije