Vijesti / Školski kutak

Učenice Treće osnovne sudjelovale na 5. smotri projekata iz građanskog odgoja

Učenice Treće osnovne sudjelovale na 5. smotri projekata iz građanskog odgoja

Učenice osmih razreda Treće osnovne škole Varaždin, koje pohađaju izborni predmet građanskog odgoja i obrazovanja sudjelovale su na 5. međužupanijskoj smotri projekata iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja Međimurske i Varaždinske županije za osnovne i srednje i škole koja je održana 9. travnja u Čakovcu.

Na smotri su sudjelovale škole čiji učenici u okviru građanskog odgoja i obrazovanja odabiru problem u lokalnoj zajednici te nastoje pokrenuti njegovo rješavanje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naša škola od šk. god. 2015./2016. provodi Eksperimentalni program građanskog odgoja i obrazovanja u vidu izbornog predmeta za učenike osmih razreda.

Zadatak učenika obuhvaćenih programom je stečena znanja iz područja ljudskih prava i aktivnog građanstva pokazati u praksi i unaprijediti lokalnu zajednicu.

Ove godine bavimo se volontiranjem pa su učenice 8.a razreda na smotri projekata predstavljale projekt Aktivni u zajednici koji je nastao temeljem suradnje s varaždinskom udrugom 'Uz tebe sam' koja pomaže djeci s poteškoćama u učenju i razvoju.

Učenice 8.a razreda volontiraju u udruzi, s djecom provode aktivnosti vezane uz pomoć u učenju, igraju se i druže.

Htjeli bismo i druge potaknuti da kroz volontiranje ili dobrovoljne priloge pomognu rad udruge pa ćemo u svibnju organizirati kreativne radionice za učenike i prezentirati radove na gradskom trgu.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!