Vijesti / Školski kutak

MATEMATIKA Održano Državno natjecanje: Aleksandra-Saša Božović ide na Olimpijadu

MATEMATIKA Održano Državno natjecanje: Aleksandra-Saša Božović ide na Olimpijadu
Održano i Državno natjecanje iz matematike: nagrade, pohvale i pozivi za Prvu 20180414103413585613

Državno natjecanje iz matematike održano je u Poreču od 12. do 14. travnja, a Prvu je gimnaziju predstavljalo desetero učenika. Učenicima su u pratnji bile u profesorice Tajana Golub Mendaš i Ana Grozdanić.

U kategoriji 1B natjecao se učenik Leonardo Žugec te postigao 8. mjesto. U kategoriji 1A Nikola Kušen postigao je 7. mjesto te je pohvaljen, Nika Vrček 8., Marko Varga 12. i Alisa Pevec 13. mjesto. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U A kategoriji (prirodoslovno-matematičke gimnazije) 1. razreda među prvih 13 učenika čak je četvero iz Prve gimnazije! Svim učenicima je mentor Tajana Golub Mendaš.

U kategoriji 2A učenica Ida Kolmanić osvojila je 7. mjesto, uz pohvalu, te je odabrana da zajedno s još troje učenika sudjeluje na Mediterranean Youth Mathematical Championship-u koje će se održati od 18. do 21. srpnja u Rimu. U istoj kategoriji je Andrea Križanić osvojila 10. mjesto, Nina Sokol 11., a Angela Mišak 17. mjesto.

I u konkurenciji 2. razreda, među prvih 17 učenika, četvrtina je prvogimnazijalaca. Mentor svim učenicama je Ana Grozdanić. U kategoriji 4A učenica Aleksandra-Saša Božović osvojila je 3. nagradu za postignuto 5. mjesto te je pozvana na Hrvatsku matematičku olimpijadu kao dodatne kvalifikacije za Međunarodnu matematičku olimpijadu. Mentor učenice je Stanko Divjak.  

Učenici  su petak poslijepodne proveli na brodu u vožnji Limskim kanalom, a u subotu ujutro prisustvovali odličnom predavanju prof. Korada Korlevića.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!