PRVA U HRVATSKOJ Srednja škola Novi Marof potpuno je energetski obnovljena

>> Srednja škola Novi Marof potpuno je energetski obnovljena

SREDNJA ŠKOLA NOVI MAROF PRVA JE HRVATSKA ŠKOLA ENERGETSKI OBNOVLJENA POMOĆU BESPOVRATNIH EU SREDSTAVA

U petak 27. travnja 2018. godine održala se Završna konferencija projekta ‘Energetska obnova zgrade SŠ Novi Marof na adresi Zagorska 22, Novi Marof’.

Ravnateljica Srednje škole Novi Marof Jasminka Behin u dvorani Kulturnog centra Ivan Rabuzin prezentirala je rezultate projekta koji je učenicima pružio neusporedivo bolje uvjete za učenje: škola sada ima toplinski izoliranu fasadu, novo krovište, integriranu sunčanu elektranu i novo grijanje, čime će se troškovi energije smanjiti za 70%.

Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, odnosno Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, Prioritetna os 4 – Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. Ukupna vrijednost projekta je 1.626.790,16 kuna, od čega se iz EU fonda financira 765.452,44 kune, odnosno 57,07 posto ukupno prihvatljivih troškova projekta.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU osiguralo je 345.548 kuna, a Varaždinska županija 515.790 kuna. Budući da je krovište bilo dotrajalo, a nije ušlo u prihvatljive troškove projekta, sredstva za njegovu obnovu, 285.423,69 kuna, osigurala je Varaždinska županija.

‘Ponosni smo što je upravo naša škola prva škola u Hrvatskoj koja je energetski obnovljena bespovratnim EU sredstvima’, navela je ravnateljica, kao i da su ispunjeni svi ciljevi ovoga projekta, a to su smanjenje potrošnje energije, modernizacija sustava grijanja i korištenje obnovljivih izvora energije.

Završnoj konferenciji nazočio je i župan Radimir Čačić, koji je čestitao ravnateljici i svim djelatnicima škole te poželio da s učenicima u novouređenoj školi i dalje stvaraju velike uspjehe.

Na završnoj konferenciji projekta bio je i Tomislav Ilić iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao predstavnik partnera na projektu, koji je pohvalio upornost i trud te odličnu suradnju tijekom provođenja ovog projekta energetske obnove. Konferenciji je nazočio i Miroslav Huđek, pročelnik za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije te Siniša Jenkač, gradonačelnik Grada Novog Marofa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije